Octubre 8, 2021
Per Nord-Estl Libertari
174 vistes


Guanyem Girona es posiciona contra el baixador del TAV a l’aeroport Girona-Costa Brava 

Reclama que l’Ajuntament també s’hi mostri en contra 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 08/10/2021.- Llegim al portal El Gerió Digital que el grup municipal Guanyem Girona portarà una moció al proper ple de dilluns per demanar que l’Ajuntament de Girona es posicioni en contra de la possible ampliació de l’aeroport d’El Prat de Llobregat i del projecte associat del baixador del TAV a l’aeroport Girona-Costa Brava. 

Guanyem Girona veu “imprescindible” que tots els nivells administratius es centrin en reforçar amb recursos econòmics les línies ferroviàries de Rodalies per davant de “projectes que no busquen el bé comú“. “Cal deixar clar si s’està a favor de la gent que dia a dia pateix un sistema ferroviari pèssim o a favor d’una minoria que busca el benefici econòmic amb un nou projecte desmesurat“, ha explicat el cap de l’oposició, Lluc Salellas (Guanyem Girona). 

Del ple Guanyem Girona vol que en surti un compromís per exigir als diversos governs que destinin més recursos a Rodalies i que s’elabori una nova política de tarifes que abarateixi els cost de viatjar en tren al Principat de Catalunya. 

Així mateix, Salellas ha assenyalat que és “incongruent que partits polítics que diuen defensar el medi ambient apostin per l’ampliació de l’aeroport” del Prat de Llobregat. “Més enllà de salvar un espai natural com la Ricarda, darrere de l’ampliació d’El Prat hi ha un model econòmic i ambiental totalment contrari als esforços que es fan en la lluita contra l’emergència climàtica“, ha assegurat. 

El text que portarà al ple municipal Guanyem Girona insta als governs de la Generalitat i de l’Estat a paralitzar definitivament el projecte, ara aturat temporalment per desavinences entre els executius. 

La moció també demana el traspàs de la gestió d’aeroports a la Generalitat, la revisió del Pla Director Urbanístic de la zona per assegurar que es compleixin els compromisos climàtics i iniciar una campanya de sensibilització sobre la petjada climàtica dels aeroports. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com