Març 8, 2023
Per Direta
2,103 vistes

Desenes de milers de dones participen a la manifestació feminista unitària al centre de Barcelona rere una pancarta amb el lema “Vaga feminista contra el sistema cishetero, patriarcal, racista i capitalista” i convocada per l’Assemblea del 8-M a Catalunya. A la mateixa hora una marxa convocada per l’Assemblea Feminista de València ha aplegat més de 6.000 manifestants sota el lema “Front al capital violent, feminisme dissident”, finalitzant el seu recorregut a la plaça de la Mare de Déu, on s’han fet proclames anticapitalistes i transinclusives. A Castelló la marxa convocada per l’Assemblea 8-M ha arrencat a les set de la tarda des de la plaça de Maria Agustina, amb centenars de manifestants.

La mobilització de Barcelona ha desbordat la Gran Via de les Corts Catalanes en tot el tram comprès entre la plaça Universitat i la plaça de Tetuan. Quan la capçalera ha arribat a les portes del parc de la Ciutadella, la cua encara era a la cruïlla de la Gran Via amb Pau Claris. Les convocants, en el seu manifest, han reclamat la derogació de la llei d’Estrangeria, s’han posicionat contra les guerres, s’han posat dempeus front les violències masclistes, han reclamat el dret al propi cos i d’existir fora de la cishetero-norma. La crítica al capacitisme, en pro d’unes condicions laborals i unes pensions dignes també han estat molt presents. L’habitatge digne, l’emergència climàtica i com fer front a la repressió rubriquen el seu manifest i són alguns dels missatges que s’han difós des de la megafonia.

Manifestació convocada per l’Assemblea Feminista de València, amb lemes anticapitalistes i transinclusius |Susanna LigeroAutor font: Directa.cat