Octubre 29, 2021
Per CGT Diputació De BCN
373 vistes


GRAN JORNADA DE MOBILITZACIÓ AHIR A BARCELONA I ARREU DEL TERRITORI AMB MOTIU DE LA VAGA DEL SECTOR PÚBLIC

Companyes, companys,

Des de la Secció Sindical de la CGT a la Diputació ens congratulem per l’èxit rotund de la jornada de mobilitzacions d’ahir amb motiu de la convocatòria de vaga al sector públic convocada per CGT i la resta d’organitzacions de la Taula Sindical de Catalunya. Piquets, concentracions i manifestacions arreu del territori van culminar amb una manifestació multitudinària a la ciutat de Barcelona, en la qual més de 25.000 vaguistes van omplir de gom a gom la Via Laietana i la plaça de Sant Jaume, tot reclamant l’estabilitat laboral per a les plantilles del sector públic, i una solució a l’abús de temporalitat que sigui conforme amb la jurisprudència comunitària.

La d’ahir va ser, probablement, la més gran mobilització de caràcter sindical/laboral que hi ha hagut a Barcelona des de fa molts anys, i aquesta va ser possible gràcies a la feina del conjunt d’organitzacions del sindicalisme alternatiu i combatiu agrupades a la Taula Sindical, i de totes les plataformes i col·lectius de temporals de les diferents administracions catalanes, que van apostar fort per aquesta vaga. Volem assenyalar també que les mobilitzacions es van reproduir ahir també en altres indrets de l’Estat, tot assenyalant especialment aquells territoris en els quals la CGT cridava també a la vaga: Andalusia, País Valencià, Aragó…

Si bé no disposem ara mateix de xifres concretes i fiables de seguiment de la vaga a Catalunya a nivell global, ni tampoc a la Diputació, pensem que podem afirmar que aquest no ha estat en absolut anecdòtic, tal com es va evidenciar en les diverses mobilitzacions realitzades, que van ser molt massives. Probablement el seguiment no ha estat homogeni al conjunt del sector, però considerem que ha estat molt més significatiu que el que palesen les xifres que ahir al migdia va difondre Funció Pública de la Generalitat, amb uns procediments de càlcul que no podem sinó titllar de comptabilitat creativa adreçada a intentar minorar a nivell d’opinió pública l’impacte real de la vaga.

En tot cas, i més enllà de qualsevol guerra de xifres, que ens resulta d’escàs interès, el que tenim clar és que la jornada d’ahir marca un punt d’inflexió en el conflicte al voltant de la problemàtica de l’abús de temporalitat a les administracions, i que el camí a seguir és precisament aquest, el de l’organització, la mobilització i la pressió a tots els actors polítics que tenen influència en la resolució d’aquesta matèria. La pilota està ara a la seva teulada, i molt especialment en la del govern espanyol. És a les seves mans corregir el rumb i resoldre el problema de la precarietat estructural al sector públic amb una solució que sigui conforme amb la jurisprudència comunitària. És això, i no altra cosa, el que se li està reclamant. En cas contrari, el conflicte anirà a més, i no és el sindicalisme de concertació, el sindicalisme del poder, el qui té les claus per a desactivar-lo. Ja ha quedat clar que en aquest cas no podran fer de dic de contenció, i quedarà encara més clar en el futur immediat. El col·lectiu d’interines i temporals en abús de temporalitat de les administracions ja ha demostrat la seva força i la tornarà a demostrar tants cops com calgui, fins que se li faci justícia amb el reconeixement del caràcter fix de les relacions laborals que estan en frau de llei, en els termes establerts per les sentències i autos del TJUE.

VISCA LA LLUITA INTERINA!

PER UNS SERVEIS PÚBLICS DE QUALITAT PER A TOTHOM!

CONTRA L’ABÚS DE TEMPORALITAT, PER UNA ESTABILITZACIÓ REAL, NI UN PAS ENRERE!

Salut!

Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

29 d’octubre del 2021

—-

Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aquí.
Autor font: Cgtdiba.wordpress.com