Novembre 24, 2021
Per Nord-Estl Libertari
298 vistes


Gran desplegament dels Mossos d’Esquadra per desallotjar quatre pisos d’un bloc de la Sareb ocupat de Girona 

Desallotgen nou persones i activistes solidaris tallen el carrer del Carme com a mesura de protesta 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Giron猫s, comtat de Girona) 24/11/2021.- Llegim al Diari de Girona que un desnonament policial a Girona en un bloc de pisos de la Sareb ha comptat amb molt desplegament d’agents dels Mossos d’Esquadra. 

Fins a nou persones han acabat fora del pis que tenien ocupat en el bloc autogestionat Semilla Migrante i on els seus impulsors, buscaven donar sortida a fam铆lies amb pocs recursos o migrades que no podien tenir acc茅s a l’habitatge digne a trav茅s dels mecanismes oficials. 

Des de l’entitat social asseguren que el mediador de la Sareb els ha anunciat que segurament dem脿 es produir脿 el desallotjament dels tres pisos restants del bloc on encara hi viu gent. 

Una desena de furgonetes de l’ARRO i diversos vehicles dels Mossos d’Esquadra han tallat un dels sentits del carrer del Carme i posteriorment, el pont de la Font del Rei. 

El pont l’han ocupat un grup d’activistes solidaris que donaven suport a les persones desallotjades i com a mesura de protesta contra els desnonaments d’habitatges que s’estaven produint al bloc del carrer del Carme. 

Des de les set del mat铆 

El desnonament de quatre habitatges ha comen莽at poc abans de les set del mat铆. El caos circulatori ha sigut molt destacable, ja que nom茅s es pot entrar a Girona pel carrer d’Emili Grahit si es procedeix de la zona de Quart. El tall del pont de la Font del Rei, a pocs minuts per a les nou, es mantenia nom茅s en direcci贸 carrer d’Emili Grahit. Cap a tres quarts de deu i de forma intermitent la gent solid脿ria aplegada ha anat ocupant el pont i s’ha tallat tot el tr脿nsit. De fet, la Policia Municipal tamb茅 ha optat per finalment nom茅s donar acc茅s als vehicles que circulaven per aquets c猫ntric carrer si anaven en direcci贸 el cementiri. 

La protesta ha seguit fins a mig mat铆 tot i la pluja i cap a quarts d’onze s’han comen莽at a retirar la major part del desplegament policial. 

Juani Rodr铆guez, de l’associaci贸 Semilla Migrante explica que a l’edifici hi viu gent amb necessitats socials. Hi ha diferents perfils de persones que hi viuen. L’entitat, destaca, el que cerca amb el projecte, situat als n煤meros 173-175 del carrer del Carme i que constava de vuit pisos propietat del Sareb, va n茅ixer fa tres anys com un punt d’acollida i acompanyament a persones migrants. De fet relata que intenta arribar on l’Estat no arriba. Entre les persones que hi viuen hi ha extutelats, fam铆lies i migrants sense papers. Dels quatre pisos, en un, viu el representant de l’entitat, que hi ha tres menors que 芦ara no saben on viuran禄. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com