Novembre 22, 2020
Per CNT Barcelona
265 vistes


El sector dels mitjans de comunicació de vídeojocs té cada cop més audiència per l’augment del consum de les notícies que en parlen. Però l’augment exponencial de l’oferta informativa no s’ha traduït en millors condicions pels professionals, que ja no només la gran majoria d’ells no tenen contractes sino que molts treballen de franc a canvi de promeses de futures remuneracions. Parlem d’una indústria que el 2018 va facturar 813 milions d’euros només a l’Estat espanyol.

Uns ingressos que no es tradueixen en millores en les condicions de feina: falsos autònoms, treballadors sense contracte, etc. afecten a les desenes de col·laboradors amb els quals compten alguns dels mitjans del sector, en moltes ocasions al·legant que poder jugar al vídeojoc ja és raó per sentir-se pagat.

Un sector les treballadores del qual, especialment les dones i el col·lectiu LGTB+, es troben a més exposades a l’assetjament i l’agressió a xarxes socials per part d’una ultradreta que ha trobat en certs segments del món gamer una cambra d’eco per a les seves idees.

Després de l’èxit del hashtag #GamePressPaidMe, on professionals del sector es van llançar a fer públiques les baixes tarifes que es paguen, les seccions de premsa de CNT Madrid i CNT Barcelona s’estan organitzant per agrupar el màxim número de professionals i realitzar una estratègia conjunta per combatre la precarietat en un sector on un assalariat és gairebé un privilegiat.

Si ets un d’aquests treballadors que s’han vist afectats per publicar informació referent a la teva situació contractual o les teves tarifes, contacta amb el teu sindicat i denuncia a teva situació.

[email protected]

[email protected]
Autor font: Cntbarcelona.org