231 vistes

La Secci贸 sindical de FTC-IAC BBRAUN MEDICAL inicia campanya de mobilitzacions amb la convocat貌ria dissabte 11 de juny, al migdia (12h), d鈥檜na concentraci贸 de la plantilla a la pla莽a Pere Aguilera de Rub铆 (ajuntament) per reivindicar els drets laborals i la pujada salarial.

Les negociacions de pujada salarial haurien d鈥檋aver comen莽at a finals de mar莽 aplicant, com s鈥檋a fet els 煤ltims anys, el IPC ven莽ut + 0,5%. Tal i com va acabar l鈥橧PC anual del 2021 (6,5) les negociacions haurien de partir d鈥檜na pujada del 7%.

Malgrat que el resultat operatiu de l鈥檈mpresa el 2021 ha estat de 15.090.000鈧 nets, arribats a juny, l鈥檈mpresa no ha iniciat, ni tant sols posat data, a la negociaci贸 del increment salarial. La gratificaci贸 proposada per la direcci贸 davant l鈥檈sfor莽 dedicat per tota la plantilla a l鈥櫭╬oca m茅s cr铆tica de la pand猫mia, el 2021, no s鈥檋a implementat; l鈥櫭簂tim increment va ser el 2020.

L鈥檈levada inflaci贸 actual ha generat dr脿stiques pujades a la cistella de la compra, als aliments de primera necessitat (m茅s d鈥檜n 10%), als combustibles (calefacci贸 i despla莽aments) fins a un 100% i m茅s鈥, per貌 la plantilla segueix amb el mateix sou de fa 2 anys. No obstant aix貌, la flota de cotxes dels executius ha estat renovada recentment amb l鈥檃dquisici贸 de de vehicles d鈥檜n cost aproximat d鈥檈ntre 60 i 80.000鈧 per unitat, primat el personal executiu per sobre del productiu.

Des de la FTC s鈥檌nforma de que, sense negociaci贸, s鈥檋auran de convocar aturades i/o vagues per for莽ar a l鈥檈mpresa a implementar una pujada salarial digna, per evitar incrementar la p猫rdua de poder adquisitiu de la plantilla.

Foto: membres de la Secci贸 sidndical de la FTC-IAC a BBRAUN MEDICAL
Autor font: Iac.cat