117 vistes


Avui hem conegut, sorpresos i astorats, la detenci贸 del president Puigdemont a l鈥檌lla de Sardenya, per part de la policia italiana i per petici贸 dels magistrats espanyols, per uns delictes inexistents i violant la immunitat d鈥檈uroparlamentari europeu.

Tot i la anunciada excarceraci贸 d鈥櫭簂tim moment, des de la IAC trobem vergony贸s i rid铆cul l鈥檌ncident i exigim el seu immediat total alliberament i la lliure circulaci贸 per tota la Uni贸 Europea, incl貌s el nostre pa铆s. Resulta vergonyant que, amb c脿rrecs ficticis i amb una voluntat repressora, sense respecte pels m茅s m铆nims criteris de just铆cia, l鈥檈stat espanyol mostri la seva persecuci贸 obsessiva amb l鈥檈xclusiva intenci贸 d鈥檜na repressi贸 contra aquells representants pol铆tics que s鈥檋an hagut d鈥檈xiliar.

L鈥檈xcarceraci贸 no suposa la plena llibertat del president ja que va lligada al comprom铆s de no abandonar l鈥檌lla fins la resoluci贸 del proc茅s de extradici贸 sol路licitat des de la judicatura espanyola.

De totes maneres, aquesta excarceraci贸 torna a suposar un 猫xit de la mobilitzaci贸 popular. Contra la repressi贸 i per les llibertats continua sent l鈥檈ix central de l鈥檈sperit de la vaga general del 3 d鈥檕ctubre del 2017, un esperit que 茅s necessari mantenir i fortificar. Una vegada m茅s ens queda clar que la defensa dels drets socials i la conquesta del dret d鈥檃utodeterminaici贸 es far脿 des de la mobilitzaci贸 al carrer i no des del confort de butaques institucionals ni despatxos de governs. Per aix貌, seguim compromesos en enfortir els espais de mobilitzaci贸 i d鈥檜nitat popular.
Autor font: Iac.cat