Juny 16, 2021
Per Nord-Estl Libertari
263 vistes


Fan fora de casa una família de Salt sense avís 

L’advocat de la família afectatda demana que hi pugui tornar i veu nul el desnonament 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Salt (Gironès, comtat de Girona) 16/06/2021.- Llegim al diari El Punt Avui que una família de cinc persones, incloent-hi dos menors, va ser desnonada dilluns al matí del seu pis, propietat d’un fons d’inversió (Coral Homes), al carrer doctor Ferran, al centre de Salt (Gironès, comtat de Girona).  

El veí, d’origen nord-africà, no havia rebut cap notificació del Jutjat i no tenia cap constància que el farien fora de casa de la manera que ho van fer, i enmig de la mobilització de gent veïna i d’entitats que defensen l’accés de la ciutadania a l’habitatge. 

Dilluns, pels volts de les 10 del matí, una patrulla dels Mossos d’Esquadra i la comitiva judicial van anar a casa del veí per fer fora la família.  

El procediment judicial arrenca de fa molts mesos, però l’última notificació és del novembre. Llavors, Coral Homes havia sol·licitat suspendre el desnonament previst, i no hi havia anunciada cap data d’execució.  

En l’anterior ocasió en què s’havia d’executar el desnonament (al setembre), l’acció es va suspendre amb un informe dels serveis socials i una designació d’ofici del Col·legi de l’Advocacia. En aquella ocasió, el Jutjat ho va suspendre. 

Recurs de nul·litat 

L’advocat de la família ha presentat un recurs de nul·litat de la decisió de desnonar la família en què demana al jutge que pugui tornar a casa seva.  

De moment, la família, que havia estat atesa per Càritas, viu en un altre lloc de manera temporal mentre cerca una solució definitiva. 

Sense constància 

Fonts de l’Ajuntament informen que ni l’Oficina Local d’Habitatge ni Serveis Socials tenien constàncies del desnonament.  

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca del Gironès (PAH) i el Sindicat de l’Habitatge de Salt –de recent creació– van criticar el llançament. El pare de la família tenia vinculació amb la PAH Gironès, que ahir reclamava una llei estatal que posi fi a la “xacra” dels desnonaments de famílies vulnerables. 

Els fets de dilluns contrasten amb el que va passar el dia 1 de juny, quan col·lectius de Salt, com ara el Sindicat de l’Habitatge, van parar el desnonament d’una família en un cas en què van intervenir els serveis socials municipals. 




Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com