Juliol 27, 2022
Per Nord-Estl Libertari
249 vistes

Fam铆lies de l’Escola Carrilet de Palafrugell acusen la direcci贸 de falta de transpar猫ncia i ”mala praxi” 

Els pares i mares i USTEC reclamen als Serveis Territorials d’Educaci贸 que actu茂n 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Palafrugell (Gavarres mar铆times, Baix Empord脿, comtat de Girona) 27/07/2022.- Segons un despatx de l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies, fam铆lies de l’Escola Carrilet de Palafrugell (Gavarres mar铆times, Baix Empord脿, comtat de Girona), amb el suport de l’AFA, demanen que s’aparti la directora del centre i la resta de l’equip directiu per falta de transpar猫ncia i “mala praxi“. En una roda de premsa, el grup de fam铆lies –agrupades en una taula de treball– i USTEC han reclamat als Serveis Territorials d’Educaci贸 de Girona que es posin al “capdavant” de la situaci贸 i actu茂n. 

Segons els pares i mares, els problemes venen de lluny quan la nova direcci贸 va entrar fa dos anys. Asseguren que en no els han lliurat el Pla Educatiu del Centre (PEC), tot i les reiterades demandes, que han marxat la majoria de mestres i que hi ha irregularitats en les convocat貌ries del Consell Escolar, entre d’altres. 

Les fam铆lies diuen que han perdut la confian莽a en l’equip, a qui acusen “d’autoritarisme” i “ab煤s de poder”. I critiquen que, malgrat que els fets s’han posat en coneixent tant del director dels Serveis Territorials com d’Inspecci贸, no han obtingut resposta. 

El comunicat fet p煤blic aquest dimecres, les fam铆lies detallen que amb l’entrada de la nova direcci贸 fa dos anys se’ls va presentar un projecte on els van manifestar la voluntat de continuar amb el pla anterior i “per tant, amb la transformaci贸 pedag貌gica iniciada“. “Durant aquests dos cursos les fam铆lies no tenim evid猫ncies que s’estigui garantint aquesta continu茂tat“, asseguren tot afegint que en tot aquest temps tampoc se’ls ha lliurat el Pla Educatiu del Centre, que han requerit en m煤ltiples ocasions. 

D’altra banda, asseguren que des que va entrar el nou equip, hi ha hagut un canvi del 80% del claustre, “coincidint en la seva major part, amb mestres que lideraven el model pedag貌gic i que feia m茅s de cinc anys que estaven al centre“. “El mal ambient i les males praxis s’han traslladat a l’脿mbit de les fam铆lies: no es convoquen adientment en temps i forma les reunions del Consell Escolar, no es facilita la informaci贸 requerida i moltes preguntes queden a l’aire i sense atendre“. Aquest “tarann脿“, remarquen, s’ha plasmat tamb茅 en la relaci贸 amb l’AFA: “Qualsevol document o tr脿mit es tradueix en requeriments de documentaci贸 i exc茅s de burocr脿cia“. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com