Novembre 27, 2020
Per CGT Ensenyament
2,629 vistes

Exigim al Departament d鈥橢ducaci贸 que no acati la resoluci贸 del TSJC respecte la continu茂tat dels concerts educatius de les escoles que segreguen per sexe

PDF - 69.3 kB

Davant la recent sent猫ncia del TSJC en la que ha susp猫s la resoluci贸 de la Generalitat que retirava el concert educatiu als onze col路legis catalans que segreguen per sexe, des de CGT Ensenyament estem indignats i exigim al Departament d鈥橢nsenyament que no acati tal decisi贸. A m茅s recordem que quan s鈥檃provi la nova llei educativa per part del govern espanyol, aquesta planteja prioritzar la dotaci贸 de concerts a aquells centres que desenvolupin el 鈥減rincipi de coeducaci贸鈥 a totes les etapes. Afavorint ja des de l鈥檈sborrany l鈥檃plicaci贸 d鈥檃questa mesura a cada CCAA. I per tant aquest tipus d鈥檈ducaci贸 segregada, ja no es podr脿 emparar en aquesta sent猫ncia.

Recordem, el que ja vam denunciar des de la CGT, quan algunes escoles de l鈥橭PUS al seu moment van anunciar la seva uni贸 administrativa, tot i mantenir la segregaci贸 en diferents edificis. Una manera encoberta per fer una neteja de forma i d鈥檌matge, per貌 no de fons ni de contingut. Simplement ho v猫iem com una excusa per seguir rebent subvencions p煤bliques en cas que es fes efectiu el que havia anunciat la Conselleria d鈥橢ducaci贸 respecte la possibilitat de no continuar subvencionant escoles que segreguen per sexe. Aix铆 ho enten铆em aleshores i aix铆 es confirma ara.

A m茅s, recordem tamb茅 la sent猫ncia ferma que condemnava l鈥檈scola Viar贸 (concertada i de l鈥橭pus Dei) arran de la den煤ncia que vam fer des del sindicat CGT i on es multava econ貌micament aquesta escola de Sant Cugat per discriminaci贸 laboral per motius de g猫nere. La den煤ncia que CGT Ensenyament va presentar a Inspecci贸 de Treball, va acabar definitivament en sanci贸 quan es van confirmar dos incompliments greus en les pol铆tiques de contractaci贸 de l鈥檈mpresa: una discriminaci贸 directa per ra贸 de sexe en relaci贸 a l鈥檃cc茅s al treball remunerat i la vulneraci贸 del dret d鈥檌gualtat de la dona en quant a la promoci贸 professional. La den煤ncia de les irregularitats de l鈥橢scola Viar贸 per part de CGT Ensenyament va tenir unes conseq眉猫ncies directes i un impacte a nivell social que van obligar a moure fitxa a les escoles concertades de l鈥橭pus Dei que segreguen per sexe, que actualment reben 30 milions d鈥檈uros anuals de les arques p煤bliques. A finals de gener del 2018, les seves patronals anunciaven que aquests centres contractarien dones per primera vegada, fet que evidenciava que el tipus de contractaci贸 irregular s鈥檈stenia a molts m茅s centres.

Davant aquest anunci, volem recordar que des de CGT Ensenyament estem en contra de tots els concerts educatius perqu猫 茅s una injust铆cia terrible abocar diners p煤blics a entitats educatives privades (i religioses). L鈥檈scola p煤blica 茅s l鈥櫭簄ica que garanteix una educaci贸 igualit脿ria, justa, inclusiva, equitativa i que per aix貌 ha d鈥檈star convenientment finan莽ada amb recursos p煤blics. Resulta vergony贸s que disminueixi la inversi贸 p煤blica en educaci贸 i es destinin diners p煤blics perqu猫 a algunes fam铆lies cristianes, i amb prou poder adquisitiu, els surti m茅s barat portar els seus fills a les escoles privades-concertades.

Per aix貌, insistim i exigim que, m茅s enll脿 de fer els recursos judicials corresponents, el Departament d鈥橢nsenyament faci p煤blic el no acatament de tal sent猫ncia i es posicioni fermament en contra d鈥檃questa decisi贸. Si no 茅s aix铆, seguir脿 la sospita de que tot aquest proc茅s iniciat per retirar els concerts educatius a les escoles segregadores era m茅s un 鈥減ostureo鈥 de cara a la galeria que no un pas endavant ferm i segur per retirar-ho.

Qui vulgui luxes als centres educatius, que se鈥檒s pagui. I l鈥檃doctrinament religi贸s s鈥檋a de practicar en l鈥櫭爉bit privat i/o fora dels centres educatius. Qui pensava que s鈥檃cabaven els privilegis amb la nova proposta d鈥檈liminar els concerts educatius cap a escoles que discriminen per ra贸 de g猫nere i segreguen per sexes estaven equivocats.

Des de CGT no nom茅s seguirem exigint la retirada immediata de TOTS els concerts educatius cap a l鈥檈scola privada sin贸 que tamb茅 emprendrem les mesures pertinents per denunciar p煤blicament la seva exist猫ncia i els seus privilegis.

Sempre ens hi trobaran davant, enfront i plantant cara a aquestes decisions pol铆tiques.

CGT ENSENYAMENT
Autor font: Cgtense.pangea.org