Gener 12, 2022
Per Nord-Estl Libertari
281 vistes


Estrat猫gia de la tensi贸 en la denominada Operaci贸 Catalunya 

Concentracions en diverses ciutats per a exigir la veritat sobre el 17-A 

L’ex-comissari Villarejo ha vinculat el CNI amb els atemptats de 2017 que van causar la mort de 17 persones 

Puigdemont acusa l’Estat espanyol de ser responsable dels atemptats de Barcelona i Cambrils, esdevinguts amb ell de president de la Generalitat: “T茅 la responsabilitat per la seva negativa a investigar les connexions del cervell de l’atemptat amb els serveis secrets espanyols“, ha dit en un piulet 

Villarejo afirma que el CNI va estar implicat en els atemptats del 17-A a Barcelona i Cambrils i diu que l’ex-cap del CNI F茅lix Sanz Rold谩n va calcular malament les conseq眉猫ncies de fer “un petit ensurt a Catalunya” 

L’alcalde de Ripoll demana una investigaci贸 al Congr茅s de Diputats despr茅s de les declaracions de Villarejo sobre el CNI  

Jordi Munell exigeix que “la veritat surti a la llum p煤blica” 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Ripoll (Ripoll猫s. comtat d’Osona) 11/01/2022.- Llegim a VilaWeb que en nombroses ciutats del pa铆s es van convocar mobilitzacions per exigir que se s脿piga la veritat respecte dels atemptats del 17-A. La manifestaci贸 m茅s gran va ser a Barcelona, al carrer de Mallorca 278,  on hi ha la seu de la Delegaci贸 del Govern espanyol a Catalunya. L’esl貌gan de la mobilitzaci贸 茅s “contra la seva viol猫ncia, independ猫ncia!”. Entre m茅s assistents, hi va participar el conseller Jordi Turull. 

L’ANC va convocar la protesta arran de les paraules de l’ex-comissari del Cos Nacional de Policia espanyola Jos茅 Manuel Villarejo, que aquest mat铆 ha vinculat el CNI amb els atemptats durant la seva declaraci贸 a l’Audi猫ncia Nacional espanyola. “Jo he continuat treballant amb el CNI fins a l’煤ltim dia. Vaig treballar amb ells per mirar d’arreglar l’embolic del fam贸s atemptat de l’imam de Ripoll, que al final va ser un error greu del senyor Sanz Rold谩n, que va calcular malament les conseq眉猫ncies de fer un petit ensurt a Catalunya“, va dir. 

A Girona hi ha va haver una concentraci贸 d’un centenar de persones davant la seu de la Subdelegaci贸 del Govern espanyol, a Jaume I. S’ha cridat: “Contra la seva viol猫ncia, independ猫ncia” i han cantat Els Segadors i clamat Independ猫ncia. Tamb茅 a Tarragona.  

Poble Lliure i La Forja es van afegir a la convocat貌ria i han fet p煤blic un missatge presidit per la frase “volem saber la veritat” i amb el lema “Estat espanyol, Estat terrorista“. 

D’una altra banda, el president de la Generalitat, Pere Aragon猫s, ha demanat als serveis jur铆dics de la Generalitat que estudi茂n les accions legals que puguin emprendre i ha exigit que s’investigui si aix貌 que ha dit Villarejo 茅s veritat. 

Puigdemont acusa l’Estat espanyol de ser responsable dels atemptats de Barcelona i Cambrils, esdevinguts amb ell de president de la Generalitat 

El president Carles Puigdemont ha acusat l’Estat espanyol de ser el responsable dels atemptats del 17-A a Barcelona i a Cambrils. Ho ha dit en un piulet a Twitter hores despr茅s de la declaraci贸 de l’ex-comissari de la policia espanyola Jos茅 Manuel Villarejo en el judici pel cas T脿ndem a l’Audi猫ncia Nacional espanyola, on acusava el CNI d’estar implicat en els atemptats del 17-A a Barcelona i a Cambrils. “L’Estat espanyol t茅 responsabilitat en els atemptats terroristes del 2017 a Barcelona. En t茅 per la seva negativa a investigar les connexions del cervell de l’atemptat amb els serveis secrets espanyols“, ha subratllat en el mateix piulet. 

Les declaracions de l’ex-comissari de la policia espanyola han provocat una reacci贸 col路lectiva de la classe pol铆tica catalana a les xarxes socials. Molts es pregunten per qu猫 la relaci贸 entre el CNI i l’imam de Ripoll no es va investigar en el judici dels atemptats. 

Villarejo afirma que el CNI va estar implicat en els atemptats del 17-A a Barcelona i Cambrils i diu que l’ex-cap del CNI F茅lix Sanz Rold谩n va calcular malament les conseq眉猫ncies de fer “un petit ensurt a Catalunya” 

L’ex-comissari de la policia espanyola Jos茅 Manuel Villarejo ha declarat avui en el judici pel cas T脿ndem a l’Audi猫ncia Nacional espanyola que el CNI va estar implicat en els atemptats del 17-A a Barcelona i a Cambrils. “Jo he continuat treballant amb el CNI fins a l’煤ltim dia. Vaig treballar amb ells per mirar d’arreglar l’embolic del fam贸s atemptat de l’imam de Ripoll, que al final va ser un error greu del senyor Sanz Rold谩n, que va calcular malament les conseq眉猫ncies de fer un petit ensurt a Catalunya“. 

Ara fa un any, en un altre procediment judicial, Villarejo ja va dir que una font “molt important” havia avisat del “possible risc” d’atemptat a Barcelona, “com va passar lamentablement despr茅s a la Rambla“. “El CNI va dir que no era fiable, perqu猫 abans havia treballat per a ells, per貌 en realitat era un espia marroqu铆“. Aquesta vegada, l’ex-comissari assenyala directament la intencionalitat de qui va ser director del CNI

Avui ho ha dit durant el judici de tres de les branques del cas T脿ndem que es fa a l’Audi猫ncia Nacional espanyola i que jutja diversos dels enc脿rrecs que l’ex-comissari va dur a terme. 

La declaraci贸 de Villarejo apuntala les informacions sobre la vinculaci贸 del CNI amb els atemptats, aparegudes per primera vegada el 2019 al diari P煤blico, tot i que aquesta branca no es va investigar durant el judici que va acabar a principi del 2021. 

Malgrat les peticions d’algunes acusacions, l’Audi猫ncia Nacional espanyola es va negar a citar Villarejo com a testimoni en el judici contra els tres acusats (els 煤nics que van quedar vius) de l’organitzaci贸 dels atemptats. 

L’alcalde de Ripoll demana una investigaci贸 al Congr茅s de Diputats despr茅s de les declaracions de Villarejo sobre el CNI 

Segons un despatx de l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies, l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, exigeix que s’obri una investigaci贸 al Congr茅s de Diputats despr茅s que l’excomissari del Cos Nacional de Policia espanyola, Jos茅 Manuel Villarejo, hagi afirmat que els atemptats del 17-A van ser un “error greu” del CNI que volia donar “un petit ensurt a Catalunya“. 

En declaracions a l’Ag猫ncia Catalana de Not铆es, Munell, que ha qualificat de “greus” les declaracions de Villarejo, exigeix que “la veritat surti a la llum p煤blica” i que “es convoqui de nou la comissi贸 d’investigaci贸 al Congr茅s dels Diputats, sense el bloqueig dels partits“. “脡s el que hauria passat en qualsevol estat democr脿tic“, ha apuntat. “Les fam铆lies de les v铆ctimes han de saber la veritat per poder tirar endavant“, ha afegit. 

Villarejo ha assegurat, en una nova sessi贸 del judici pel cas T脿ndem, que els atemptats de la Rambla i Cambrils del 17-A del 2017 va ser “un error greu” de l’aleshores director del Centre Nacional d’Intel路lig猫ncia, F茅lix Sanz Rold谩n, que “va calcular malament les conseq眉猫ncies per donar un petit ensurt a Catalunya” els dies previs al refer猫ndum de l’1-O. “Aquestes declaracions tornen a posar damunt de la taula sospites que havien aflorat“, ha denunciat l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, tot recalcant que la relaci贸 entre l’imam i el CNIsempre ha estat plena d’interrogants”. 

En declaracions a l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies, l’alcalde ha recordat que l’aleshores director del Centre Nacional d’Intel路lig猫ncia, F茅lix Sanz Rold谩n, no va compar猫ixer en la comissi贸 del Parlament de Catalunya que investigava els fets, per貌 s铆 que ho va fer en la “d’assumptes reservats i secrets“. “Potser davant de la gravetat d’aquestes declaracions s铆 que hauria de transcendir el qu猫 va dir i mai s’ha donat a con猫ixer”, ha reclamat. 

Despr茅s de les paraules de Villarejo, Munell ha anunciat que en el proper ple municipal es votar脿 un acord per exigir als partits amb representaci贸 al parlament espanyol que impulsin una nova comissi贸 d’investigaci贸 dels atemptats al Congr茅s dels Diputats. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com