Novembre 20, 2021
Per Nord-Estl Libertari
232 vistes


Es tem l’acomiadament de diversos treballadors de l’empresa t猫xtil d’Angl猫s Antex que provenen d’ETT 

Els sindicats afirmen que 芦volem defensar els llocs de treball en aquestes f脿briques禄 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Angl猫s (les Guilleries, la Selva, comtat de Girona) 19/11/2021.- Llegim al Diari de Girona que segons han explicat els representants sindicals de l’empresa t猫xtil d’Angl猫s Antex (Angl猫s T猫xtil), fa uns mesos l’empresa va comprar una f脿brica a Pol貌nia. Ara, ja ha comen莽at a traslladar-hi tres de les m脿quines que tenien a Angl猫s per instal路lar-les a les noves instal路lacions.  

De moment, el representant de CCOO a l’empresa, Fernando Belmont, ha afirmat que els directius han garantit que 芦tot seguir脿 igual禄, per貌 el comit猫 d’empresa desconeix qu猫 passar脿 amb els treballadors que estan en les tres m脿quines que aniran a Pol貌nia. 

Possibles acomiadaments 

Belmont tem que aix貌 impliqui l’acomiadament de diversos treballadors que provenen d’ETT. De fet, Antex compta amb entre 150 i 180 treballadors d’ETT, tal com va detallar el portaveu de Som Sindicalistes a Catalunya, Manuel Cardoso. La plantilla de la factoria t猫xtil selvatana, per貌, 茅s bastant m茅s gran, ja que arriba als 400 treballadores i treballadors. 

Per aix貌 volen que Antex segueixi produint al municipi on va n茅ixer, a Angl猫s. 芦Volem defensar els llocs de treball en aquestes f脿briques禄, va afegir durant la concentraci贸 el portaveu de Som Sindicalistes. Per aix貌 temen que el trasllat de la maquin脿ria podria implicar una 芦deslocalitzaci贸禄 de la producci贸. 

Per altra banda, els sindicats tamb茅 reivindiquen que l’empresa opti per tancar durant les festes de Nadal, malgrat que hi havia un acord amb el comit猫 d’empresa en qu猫 la f脿brica no aturaria la producci贸 durant les festes. Cardoso detalla que 芦mai禄 s’havia aturat durant les festes, per貌 l’empresa ara justifica el tancament per l’augment del preu de l’electricitat. 

Les treballadores i els treballadors, per貌, demanen respostes per saber com afectar脿 aix貌 a la plantilla. Amb tot, el delegat de Som Sindicalistes exigeix a la direcci贸 saber 芦com quedar脿 la situaci贸 de les persones que treballen a la f脿brica i no tenen m茅s vacances禄. 

Tall viari 

La protesta, que va iniciar a les portes de la f脿brica, es va acabar traslladant a la carretera que va d’Angl猫s i a partir de les dues s’hi van sumar m茅s treballadors. Durant una hora cap vehicle va poder creuar la rotonda que hi ha abans d’arribar a Angl猫s, just davant de la f脿brica d’Antex

Aix貌 va provocar que algunes persones es molestessin perqu猫 els manifestants no els deixaven tornar a casa despr茅s d’acabar el seu torn de feina. Els sindicalistes els van recomanar esperar-se a partir de dos quarts de tres de la tarda per sortir en cotxe, sin贸 volien unir-se a la protesta. Una vegada arribat a dos quarts de tres, els treballadors van tornar a la vorera i la circulaci贸 es va recuperar. Mentrestant, els Mossos d’Esquadra van desviar el tr脿nsit de vehicles pesants per Sant Joan de Llor. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com