Novembre 22, 2020
Per CGT Catalunya
277 vistes


Des de CGT Quiron denunciem les prec脿ries condicions laborals i abusives c脿rregues de treball que patim a la sanitat privada en comparaci贸 amb la sanitat p煤blica i concertada, pr脿ctica habitual des de sempre per貌 ara agreujada per la pand猫mia.

El conveni de la sanitat privada que regula les condicions de treball de diferents centres sanitaris (Teknon, Dexeus, La cl铆nica del Pilar, Hospital Quiron, Sanitas CIM, Delfos o Cl铆nica Corachan, per enumerar algunes) precaritza a les plantilles i imposa jornades maratonianes de fins a 1734h/any el personal de dia i 1714h/any el personal de nit.

L鈥檈quip d鈥檌nfermeria (TCAE i infermeres/infermers) pot portar fins a 24 pacients (en la Sanitat P煤blica s鈥檈mporten entre 8 i 12) i en UCIS tamb茅 el doble que a la P煤blica. Per als auxiliars sanitaris la c脿rrega de treball 茅s encara m茅s gran.

Els salaris s贸n indecents, som personal sanitari i atenem la mateixa poblaci贸, no obstant aix貌, se鈥檔s tracta com a personal assistencial de segona.

Els conceptes com a vacances es “planifiquen” pr脿cticament a gust de l鈥檈mpresari i els assumptes propis i la conciliaci贸 familiar 茅s gaireb茅 inexistent.

La pand猫mia del COVID-19 no sols ha posat de manifest aquesta penosa situaci贸, sin贸 que l鈥檋a empitjorat at猫s que a les infermeres se鈥檒s deneguen els dies de lliuran莽a per falta de personal.

Festivitats de nit no s鈥檈stan cobrant, nom茅s cobren el plus del dia festiu. La gent que treballa de dia nom茅s pot cobrar 7 dels 14 dies festius que se l鈥檕bliguen a treballar.

Ara, per si no fos prou, al descontentament i cansament generalitzat d鈥檜na plantilla exhausta a QuironSalud se li ha ocorregut incentivar nom茅s a la categoria d鈥檌nfermeria amb 2100鈧 bruts amb unes cl脿usules abusives:

- Mobilitat: Poden moure al personal en funci贸 de les necessitats a altres centres de Quironsalud.

- De novembre a abril no ho percebr脿s ja que est脿 condicionat a no abandonar el lloc de treball.

- SI est脿s de baixa maternal, tampoc es cobrar脿 o es far脿 proporcional. i la conciliaci贸 familiar?

- En cas de contreure malaltia, inclusivament per COVID-19 tampoc es percebr脿 o ho faran de manera presencial i les jornades redu茂des cobren proporcionalment.

Com aquesta situaci贸 laboral 茅s insostenible est脿 generant una situaci贸 d鈥檈str猫s f铆sic i emocional immediat en la plantilla amb repercussions directes en l鈥檃tenci贸 al pacient.

D鈥檜na banda, els centres d鈥檃tenci贸 sanit脿ria privada estan rebent pacients procedents de la p煤blica pels quals est脿 cobrant quantitats importants de diners. CGT denuncia aquest increment de les c脿rregues laborals sobre una plantilla minvada, per una fugida cap a la sanitat concertada i p煤blica que ofereixen millors condicions de treball i una millor retribuci贸 salarial, i el no reconeixement del nostre treball, ni laboral ni econ貌micament.

Tot aix貌 afecta directament en la qualitat assistencial dels pacients que reben l鈥檃tenci贸 d鈥檜n personal exhaust, maltractat i mal remunerat.

Barcelona a 18 de novembre de 2020

CGT Quiron

ComunicadoAutor font: Cgtcatalunya.cat