Març 24, 2023
Per Nord-Estl Libertari
2,222 vistes

Envien a judici l’activista independentista que va participar en un escarn contra Llarena 

La Fiscalia li demana un any i mig de presó i 1.440 euros de multa per haver participat en una protesta contra Llarena en un restaurant de Mont-ras 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Mont-ras (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona) 24/03/2023.- Llegim a VilaWeb que l’activista independentista que afronta any i mig de presó per participar en una protesta contra el magistrat del Tribunal Suprem (TS) Pablo Llarena quan sortia d’un restaurant de Mont-ras (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona) anirà a judici. 

Segons que han informat fonts judicials, la Fiscalia i la defensa de l’acusat estaven citats ahir als Jutjats de Girona per intentar assolir una pena de conformitat, tal com fixa la llei, però la defensa va rebutjar l’acord. Ell es va negar a declarar-se culpable, i no va voler acceptar cap acord encara que això li hauria pogut suposar una reducció de condemna. 

La Fiscalia demana un any i mig de presó i 1.440 euros de multa per al processat, conegut amb el sobrenom de Xarly, per la seva presumpta participació en la protesta contra Llarena, increpat el 28 de juliol de 2018 quan sortia de sopar d’un restaurant a Mont-ras. 

Així, el Ministeri Públic considera que els fets constitueixen un delicte d’atemptat contra l’autoritat, i li demana un any i mig de presó i una multa de quatre mesos amb una quota diària de 12 euros. 

Segons l’escrit d’acusació, el processat –veí de Palafrugell (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona)– va rebre aquella nit un missatge que l’avisava que Llarena i la seva dona, també magistrada, es trobaven sopant al restaurant Cou-Cou de Mont-ras. Aquell sopar, en què també hi havia Alberto Fernández Díaz, l’aleshores regidor del PP de l’Ajuntament de Barcelona, va coincidir amb un acte d’homenatge que s’estava fent a Jordi Sànchez, precisament empresonat per Llanera en el marc del judici contra el procés, a escassos dos quilòmetres. 

Segons la Fiscalia, l’acusat va pujar al capó del vehicle en què viatjava Llarena i el va colpejar diverses vegades. Posteriorment, es va dirigir a la finestreta del darrere del vehicle on es trobava el magistrat, i de nou segons l’escrit d’acusació, va colpejar-la mentre ell i la resta de manifestants cridaven càntics contra el magistrat. El vehicle “no va patir cap dany“, segons la Fiscalia. L’acusat va ser detingut uns dies després, el 2 d’agost, per la policia espanyol. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com