Febrer 19, 2022
Per Nord-Estl Libertari
2,078 vistes
Manifestants  davant dels Jutjats.

Entitats i institucions contra el projecte del macro parc eòlic marí a la badia de Roses carreguen contra el Govern de la Generalitat per avalar el projecte “sense tenir en compte el territori” 

Els pescadors alerten que es perdran confraries i els empresaris estan “convençuts” que afectarà el turisme 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Torroella de Montgrí i l’Estartit (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d’Empúries) 19/02/2022.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, aquest matí hi ha hagut un nou acte informatiu de la plataforma contrària al projecte d’un macro parc eòlic marí a la badia de Roses. Aquesta vegada ha estat a l’Auditori Espai Ter de Torroella de Montgrí (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d’Empúries) on s’ha exposat a les 200 persones de l’Empordà que s’han aplegat els motius pels quals no es vol des del territori que el macro parc dit Tramuntana tiri endavant.  

Quatre taules rodones amb científics, ambientòlegs, empresaris, pescadors, pagesos i representants de les administracions locals per posar sobre la taula “els molts inconvenients” que té el macro parc projectat. 

Però alhora, l’acte d’avui ha servit per carregar contra el Govern de la Generalitat, després de l’aval que ha rebut la proposta per part de l’Executiu, ja que la Generalitat “cedeix” als lobbies empresarials i “no té en compte el territori“. 

Nosaltres tenim el recolzament de la majoria de la ciutadania i és una llàstima que els nostres representants no facin cas del que diem. Això l’única cosa que fa és que siguin autistes i s’allunyin més del territori“, ha lamentat el portaveu de la plataforma, Jordi Ponjoan. 

Turisme i pesca 

Entre els sectors més preocupats hi ha el del turisme i la pesca. El primer, assegura que es veurà afectat i dona per fet una caiguda de visitants a la Costa Brava. El vicepresident de l’Associació de Càmpings de Girona, Josep Maria Pla, recorda que el paisatge és “la matèria prima de l’Empordà“. “Davant d’aquesta amenaça només ens queda protestar als empresaris perquè no es malmeti. Hem de tenir en compte que som una destinació comparable al Véneto o la Toscana. Si volem conservar el turisme de qualitat no podem consentir que es carreguin el territori“, assenyala Pla. 

El sector pesquer per la seva banda adverteixen de la desaparició de la pesca artesanal “que ja prou complicat ho té actualment“. El sector recorda que tenen uns 225 vaixells a la demarcació i que la majoria desapareixeran. “Acabaran tancant confraries“, alerta el pescador Salvador Manera. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com