Octubre 7, 2021
Per Nord-Estl Libertari
188 vistes

Entitats de Lloret de Mar demanen que es protegeixi Sant Pere del Bosc com a Bé Cultural d’Interès Nacional 

Les associacions han entrat una petició al Departament de Cultura de la Generalitat 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Lloret de Mar (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 07/10/2021.- Llegim al portal El Gerió Digital que 26 entitats del teixit associatiu de Lloret de Mar (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) han entrat una petició al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya perquè estudiï protegir el paratge Natural de Sant Pere del Bosc com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).  

Les entitats signants defensen que el conjunt monumental, promogut i sufragat per Nicolau Font, suposen un “testimoni del passat indià” del municipi. A més, recorden que l’espai està molt degradat fruit d’actes vandàlics i del pas del temps i que requereix una “urgent restauració “. 

A l’escrit, també remarquen que el conjunt compta amb diversos monuments que, malgrat que en la catalogació arquitectònica estan tractats per separat, el conjunt, inclòs l’Àngel, són “elements part d’un recorregut processional“, tal i com recull la fitxa del Catàleg de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya

La importància de preservar aquest Patrimoni, de donar-lo a conèixer, i de restaurar-ne els elements que es troben més degradats ha portat a les entitats a promoure la sol·licitud“, remarquen les entitats. 

En aquest sentit, recorden que es tracta d’una propietat privada i que, per això, seria “desitjable” que es tanqués un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com