Febrer 9, 2021
Per El Pratl Libertari
1,137 vistes

«El Prat ha patit dos incendis de transformadors en els darrers mesos i diversos talls de llum. Mentre és multipliquen les acusacions per actuació negligent, falta manteniment, i d’inversió per renovar la xarxa elèctrica contra aquesta operadora».

Veïns i comerciants protesten pels talls de llum al Barri del Raval de Barcelona davant d’una oficina comercial d’Endesa a Barcelona | Blanca Blay (ACN)

Endesa assegura que ha invertit 2MEUR al Baix Llobregat durant el 2020 “per millorar el servei”. La inversió s’ha centrat principalment en la instal·lació de 98 nous sistemes de telecontrol en centres de transformació de la comarca

El comunicat d’Endesa del que s’han fet ressò diversos mitjans de comunicació, cal inserir-lo cal inserir-lo enmig del debat social generat per les cada cop més esteses acusacions d’actuació negligent, falta manteniment, i d’inversió per renovar la xarxa elèctrica contra aquesta operadora.

Si girem l’atenció específicament al cas del Prat; el passat 18 de novembre al nostre municipi va incendiar-se un transformador a l’Avinguda Pompeu Fabra, mentre el 4 de gener un altre situat Enric Morera va partir una avaria deixant sense llums centenars d’habitatges.

Segons dades obtingudes a partir dels incendis que han tingut transcendència als medis, el nombre d’incendis ha augmentat en els darrers 5 anys fins un 80%.

Els talls del subministrament elèctric “vinculants als mitjans de manera vaga i generalitzada amb el cultiu de marihuana”, no han estat ni de lluny exclusius del nostre municipi.

Més de 100 organitzacions de tot l’Estat van registrar a principis de gener una petició al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, perquè és posessin fi a la interrupció del subministrament elèctric que patien almenys 12 barris de l’Estat”. També critiquen el posicionament de les administracions “al costat dels interessos privats de les companyies elèctriques” i afirmen que “estan desoint les seves obligacions amb la ciutadania i allunyant-se de la protecció dels drets fonamentals”.

[Video] Quina relació hi ha entre els talls de llum i les xarxes de distribució?
Autor font: Elpratllibertari.cat