Novembre 21, 2021
Per Ateneu Enciclopedic Popular
268 vistes


Avui 21 de novembre de 2021 i seguint les petjades que deixaren les dones de la CNT que al seu dia ara fa vint-i-tants anys van decidir crear aquesta tradici贸 de pujar a Montju茂c i davant de les tombes de Ferrer, Ascaso i Durruti tenir un moment de record d鈥檃quella revoluci贸 que uns com Ferrer i Gu脿rdia van somiar i altres la van lluitar fins a l鈥櫭簂tim sospir i altres com Durruti la van arribar a viure, en definitiva 茅s recordar que algun dia tornar脿 a ser possible, tornar a construir un m贸n nou, que portem tots els anarquistes dins del cor, perqu猫 en definitiva 茅s una de les poques coses que ens dona al猫, per seguir lluitant per la dignitat i la vida de les persones en aquesta terra de vegades tan eixuta i tossuda, per貌 d鈥檃ltres en mostres de molta bellesa d鈥檜n tros de terra que si la cuides et dona la vida.
La convocat貌ria hi ha complet el seu objectiu tot i que ahir, ja uns quants llibertaris s鈥檃proparen a Montju茂c, avui 茅rem unes 70 i pic贸 de persones, qu猫 apostarem per la realitat d鈥檜na utopia que fou possible abans i en qualsevol moment hem de saber reconstruir de nou.
I com es diu a la convocat貌ria d鈥檈nguany Des de fa ja molts anys l鈥檌mpuls per la mem貌ria i l鈥檃mor per les idees d鈥檜nes dones extraordin脿ries han convocat a anarcosindicalistes, anarquistes i llibertaris a commemorar la mort de Durruti al cementiri de Montju茂c. Per貌 el temps passa i moltes ja ens han deixat. Aix铆 doncs, ens volen convertir en un suport a l鈥檕rganitzadora essencial, l鈥橝ntonina Rodrigo i, en col路laboraci贸 celebrem aquest acte.
脡s Durruti, per貌 tamb茅 茅s un s铆mbol de la resta dels que van lluitar i van patir per la llibertat i la Revoluci贸. Salut!

Visca la CNT

Organitzat per la CNT de Catalunya Balears i Ateneu Enciclop猫dic a l鈥檃cte amb participat Antonina Rodrigo, S貌nia Tur贸n, Manel Aisa i Ana Pastor.
Autor font: Ateneuenciclopedicpopular.org