200 vistes

La IAC ha participat de les jornades de sindicats de tot Europa per abordar la lluita contra el racisme al món laboral organitzades a Barcelona per Unitat contra el Feixisme i el Racisme i l’Institut de les Desigualtats aquest divendres 13 de gener de 2023. La IAC, conjuntament amb CCOO, CGT, La intersindical-CSC i UGT han signat un manifest unitari contra el racisme i el feixisme als llocs de treball en el context de la creixent irrupció de la ultradreta en els moviments socials a tot el món.

Així doncs, ens comprometen a sumar esforços de forma unitària i donar suport actiu a iniciatives com les protestes internacionals del 18 de març de World Against Racism i a seguir impulsant polítiques pròpies per promoure els drets humans i la igualtat; contra l’odi racista i feixista a les organitzacions laborals i la societat en general. També ens reafirmen a l’extrema dreta i cridem a tot el moviment sindical a fer el mateix a Catalunya i a nivell internacional.

David Caño, portaveu de la IAC, ha alertat dels riscs del capitalisme de plataformes i de dels partits com VOX que promouen organitzacions sindicals com a Solidaridad que defensen privilegis pels treballadors en funció del seu lloc de naixença.

A les jornades han intervingut, també, sindicats i activistes internacionals com Wilf Sullivan, responsable d’antiracisme a la central sindical de Gran Bretanya, el Trades Union Congress; Consuelo Moreno, delegada sindical de neteja pel sindicat UNION a SOAS de la Universitat de Londres o Christian Schneider, responsable de formació sindical antiracista del moviment alemany Aufstehen Gegen Rassimus.
Autor font: Iac.cat