Abril 30, 2021
Per Nord-Estl Libertari
1,970 vistes

En llibertat la segona de les i els vuit anarquistes empresonades i empresonats durant les manifestacions solidàries a Barcelona amb Pablo Hasél 

Sis persones continuen empresonades a l’espera que l’Audiència de Barcelona resolgui els recursos de les seves defenses 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Canet de Mar (Alt Maresme, Maresme) 30/04/2021.- Segons un despatx de l’agència EFE, l’Audiència de Barcelona ha deixat en llibertat provisional la segona de les i els vuit anarquistes empresonades i empresonats arran de la seva detenció el 3 de març passat per la seva presumpta relació amb la crema d’un furgó de la Guàrdia Urbana de Barcelona en les protestes de suport al raper Pablo Hasél.  

Segons que han informat a EFE fonts jurídiques, la Secció Desena de l’Audiència de Barcelona ha estimat el recurs de la defensa i ha acordat deixar en llibertat la jove, M.F., perquè entén no presenta risc de fugida atès el seu arrelament al país (és l’única de nacionalitat espanyola) ni de reiteració delictiva. 

A més, el tribunal considera que per mantenir a la presó la noia imputada, a qui els Mossos d’Esquadra vinculen amb grups anarquistes organitzats per provocar disturbis en les protestes pro Hasél, cal consolidar els indicis que la incriminen i concretar quina va ser la seva participació en els fets. Malgrat això, l’Audiència, que obliga la jove a presentar-se setmanalment al jutjat i a lliurar el seu passaport, i considera que hi ha prou indicis que la investigada va participar en els fets i formava part del grup de quinze manifestants a qui atribueixen destrosses de mobiliari urbà. 

El 23 de març passat la jutge instructora va deixar en llibertat una altra manifestant a qui van detenir com a presumpta autora material de l’incendi, arran d’un informe antropomètric que va descartar que fos la dona que s’observa en unes imatges llançant líquid inflamable al vehicle policial.  

Les defenses dels altres sis manifestants empresonats estan a l’espera que l’Audiència de Barcelona resolgui sobre els recursos que van presentar per exigir la seva posada en llibertat. Entre les vuit persones empresonades n’hi havia sis italianes i un francès. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com