Novembre 22, 2020
Per Antifeixistes
2,415 vistes

El grupuscle d’extrema dreta Acción Juvenil Valencia havia enganyat diversos comerciants del barri oferint la seua ajuda en temes relacionats amb la situació de crisi actual i col·locant cartells als seus aparadors.

Un grup de veïnes i veïns del barri s’han dedicat tot el matí a explicar els comerciants del barri d’Algiròs, quí hi havia darrere dels cartells que, pocs dies abans, algú els havia convençut per col·locar a la vista, dintre dels seus comerços. “Ens preocupem pel xicotet comerç”, diu el comunicat d’Acción Juvenil Valencia, penjat a les xarxes. Ofereixen assessorament en matèria laboral i legal, i “recolzament per manifestar-se públicament”. L’extrema dreta ha intentat capitalitzar  en diverses ciutats el descontent de comerciants i treballadors amb la crisi actual que pateixen nombrosos sectors a causa de les mesures restrictives dictades pel govern per aturar la pandèmia.

Cartells del grupuscle d’extrema dreta Accion Juvenil Valencia retirats per les veïnes i veïns al barri de l’Algirós (València)

A València, aquest nou grupuscle, creat en maig d’enguany, es defineix com “militant, nacionalista, esportista i antidroga que defensa els interessos del poble valencià”, sota el lema de “Treball, Lluita i Tradició”. Al seu compte de Twitter, però, no amaguen la seua sintonia amb altres grupuscles neonazis i feixistes de l’estat espanyol. Repiulen actes organitzats per l’organització neonazi Devenir Europeo, hereva del Centro de Estudios Indoeuropeos (CEI), dirigida per l’antic membre de CEDADE, Ramón Bau. Tampoc amb altres organitzacions nazi-feixistes com GetafeNR, així com la seua admiració per l’intel·lectual neofeixista francés i ex membre de l’organització terrorista neofeixista OAS, Dominique Venner, qui es va suïcidar a la catedral de Notre-Damm l’any 2013.

Els veïns i veïnes d’Algiròs han retirat tota la propaganda d’aquest grupuscle al barri, després de mostrar als comerciants que lluïen els seus cartells, quin tipus d’organització era i com promocionava altres organitzacions neonazis i feixistes.  Aquest grup de veïns anònims han realitzat un vídeo on expliquen els fets i cremen els cartells del grupuscle feixista, advertint que a València “els nazis i feixistes no són benvinguts”.
Autor font: Antifeixistes.org