Juliol 2, 2022
Per Nord-Estl Libertari
175 vistes

Els tripulants de Ryanair anuncien 12 dies m茅s de vaga al juliol 

Els sindicats han convocat aturs els dies 12, 13, 14, 15, 18, 19, 20, 21, 25, 26, 27 i 28 d’aquest mes 

Cancel路lats 4 vols al Prat i 2 a Girona de Ryanair i cap d’Easyjet per la vaga dels tripulants de cabina 

Una setantena d’avions han sortit o arribat amb retard a Barcelona i Girona entre les dues companyies 

La vaga de Ryanar i Easyjet generen dos retards a l’Aeroport de Girona – Costa Brava  

Al Prat s’han registrat quatre vols cancel路lats i 62 retards 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Vilob铆 d’Onyar (la Selva, comtat de Girona) 02/07/2022.- Els tripulants de Ryanair han convocat dies de vaga durant el mes de juliol per a demanar que l’aerol铆nia de baix cost compleixi la legislaci贸 laboral. Els sindicats USO i Sitcpla han anunciat que els dies d’atur seran els seg眉ents: 12, 13, 14, 15, 18, 19, 20, 21, 25, 26, 27 i 28 de juliol. 

Avui, dissabte 2 de juliol, Ryanair ha cancel路lat 10 vols i ha registrat retards en 123 fins a les 13.00 hores, segons els sindicats que han convocat les protestes. Alguns dels vols cancel路lats s贸n els que es dirigien a Eivissa, M脿laga, Santiago de Compostel路la, Aberdeen (Esc貌cia), Berl铆n (Alemanya), Londres (Regne Unit), Marsella (Fran莽a) i Glasgow (Esc貌cia). 

Els sindicats han demanat que el Ministeri de Treball del Govern espanyol que “no permeti que Ryanair vulneri la legislaci贸 laboral” i que “actu茂 contra una empresa que no acata les sent猫ncies judicials, no compleix amb la llei i utilitza la por, la coacci贸 i l’amena莽a amb els seus empleats“.  

Cancel路lats 4 vols al Prat i 2 a Girona de Ryanair i cap d’Easyjet per la vaga dels tripulants de cabina 

Segons un despatx de l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies, la vaga dels tripulants a Ryanair ha obligat a cancel路lar quatre vols aquest divendres des de l’Aeroport del Prat i dos des del de Girona, segons dades del sindicat USO fins a les nou de la nit. En concret s’han anul路lat vols d’anada i de tornada de Barcelona a Mil脿 i a Roma, i de Girona a Nuremberg. 

Aquest ha estat el primer dia en qu猫 els tripulants de Ryanair han coincidit fent vaga amb els de Easyjet. En el cas de la companyia su茂ssa, per貌, no hi ha hagut cap cancel路laci贸 amb dades fins a les set de la tarda. Els treballadors exigeixen que se’ls equiparin les condicions laborals a les d’altres bases europees, com Fran莽a o Alemanya. La plantilla de la companyia irlandesa demana, tamb茅, un nou conveni. 

Pel que fa a les demores, 8 avions d’Easyjet han sortit tard de Barcelona i 6 han arribat amb retard. A Ryanair 26 avions no han arribat a l’hora a Barcelona i 5 a Girona. 16 i 6 respectivament han marxat despr茅s del previst. 

La vaga de Ryanar i Easyjet generen dos retards a l’Aeroport de Girona – Costa Brava 

Almenys quatre vols han estat cancel路lats aquest dissabte i 62 han sortit o aterrat amb retard als aeroports catalans arran de la vaga de tripulants de cabina de Ryanair i Easyjet. Segons el sindicat USO, 41 vols de Ryanair han patit retards a l’aeroport del Prat i a l’aeroport de Girona – Costa Brava dos –un d’anada i un aterratge– tampoc han anat a l’hora programada. 

Els vols cancel路lats fins a les 19.00 hores s贸n els que cobrien la ruta Barcelona-Stansted, al Regne Unit, i Barcelona-Palma per a Ryanair, que no han fet ni el trajecte d’anada ni el de tornada. Pel que fa a Easyjet, hi ha hagut 21 vols que han patit retards a Barcelona. 

Aquest dissabte 茅s el segon dia en qu猫 coincideixen les vagues dels tripulants de les dues companyies. Al conjunt de l’Estat espanyol la protesta ha provocat l’anul路laci贸 de 16 vols de Ryanair i 9 d’Easyjet i un total de 339 demores. Els treballadors exigeixen que se’ls equiparin les condicions laborals a les d’altres bases europees, com Fran莽a o Alemanya. La plantilla de la companyia irlandesa demana, a m茅s, un nou conveni. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com