Gener 11, 2022
Per Nord-Estl Libertari
261 vistes


Porten treballadors de centres externs de FCC per rebentar la vaga de Salt 

Els treballadors escombriaires de Salt denuncien l’empresa FCC a Inspecció de Treball 

L’acusen de vulnerar el dret a vaga i de «cessió il·legal de treballadors» de Manresa, Masnou i Badalona per reforçar la neteja durant la vaga 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Salt (Gironès) 11/01/2022.- Llegim al Diari de Girona que s escombriaires de Salt (Gironès) han presentat una denúncia davant d’Inspecció de Treball contra l’empresa FCC per «vulneració de drets fonamentals». Entre ells, el de vaga i per «cessió il·legal de treballadors» per reforçar els serveis mínims durant aquest cap de setmana.  

El president del comitè de vaga, Xavier Vives, ha explicat que aquest és el pas previ i que, en funció del que digui Treball, emprendran o no la via judicial. El conflicte continua enrocat i ja suma 18 dies amb «tot encallat». Divendres va tenir lloc l’última reunió de mediació que va durar 12 hores i, de moment, no se n’ha convocat cap de nova. «Va per llarg», assegura Vives. 

Més de dues setmanes de vaga i el conflicte sembla no tenir fi. El comitè de vaga de Salt ha fet un nou pas i ha denunciat formalment l’empresa FCC per «vulneració de drets fonamentals». En concret, per vulnerar el dret a vaga i per utilitzar treballadors d’altres poblacions com el Masnou o Manresa. «Han portat treballadors per rebentar la vaga», assegura Vives.  

De moment, la denúncia s’ha interposat a Inspecció de Treball i, en funció de la resposta que doni, emprendran la via judicial. Tampoc descarten ampliar-la per «danys i perjudicis» i contra «altres municipis per la cessió il·legal de treballadors».  

Vives assegura que 18 dies després de l’inici de la convocatòria devaga, les posicions continuen enrocades i que «tot està igual». «Els camions continuen en males condicions, el conveni està caducat… i seguim en vaga», remarca. «L’Ajuntament segueix assenyalant amb el dit i el poble n’està patint les conseqüències», afegeix. De moment, no hi ha cap reunió de mediació prevista, tot i que se n’estarien produint d’altres de forma discreta. La darrera es va celebrar divendres i va durar més de 12 hores. La trobada, però, va tornar a acabar sense acord. 

Llegim al diari El Punt Avui que CCOO denuncia FCC i l’Ajuntament per haver “vulnerat el dret de vaga” dels treballadors mobilitzats ja que FCC diumenge va dur “treballadors de Manresa i Badalona” a netejar Salt.  
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com