Juny 27, 2022
Per Nord-Estl Libertari
74 vistes

Els treballadors de Font Vella instal路len piquets informatius davant la f脿brica en l’inici de la vaga 

La plantilla demana un augment salarial del 13% en conson脿ncia amb l’IPC 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Sant Hilari Sacalm (les Guilleries, la Selva, comtat d’Osona) 27/06/2022.- Segons un despatx de l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies, una cinquantena de treballadors de la planta de Font Vella a Sant Hilari Sacalm (les Guilleries, la Selva, comtat d’Osona) ha instal路lat piquets informatius als accessos de la f脿brica aquest dilluns al mat铆. Des de primera hora del mat铆, els treballadors han col路locat pneum脿tics als accessos, per貌 els Mossos d’Esquadra els han fet retirar per permetre l’entrada i sortida dels camions a la planta. 

Tot i aix铆, els treballadors s’han seguit manifestant als accessos durant la primera de les quatre jornades de vaga previstes. L’objectiu 茅s for莽ar la direcci贸 a convocar una jornada de mediaci贸 i acordar una pujada salarial. Els 136 treballadors de Font Vella (Danone 茅s la propiet脿ria de la planta) porten 18 mesos negociant un augment salarial del 13%, un punt per sobre de l’augment de l’IPC (12%). 

El comit猫 d’empresa de Sant Hilari Sacalm, per貌, s’oposa a solament un augment del 3 % perqu猫 ho considera del tot insuficient. 

El president del comit猫 d’empresa, Jos茅 Mar铆a Fern谩ndez, ha assegurat que volen un augment del 13%. Segons Fern谩ndez, porten “m茅s de 18 mesos” sense cap augment salarial i aix貌 implica una “p猫rdua del 12% de l’IPC” a causa de l’augment de la inflaci贸 dels 煤ltims mesos. 

Protesta als accessos 

Malgrat tot, els treballadors de Font Vella mantenen que volen un 13% i per aix貌 han comen莽at la primera jornada de vaga amb una protesta als accessos de la planta. Una cinquantena de persones han instal路lat un piquet informatiu a la porta i aturaven a la majoria de camions que accedien a la f脿brica per informar-los que els treballadors feien vaga. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com