Gener 16, 2022
Per Nord-Estl Libertari
272 vistes

Els treballadors escombriaires de Salt celebren l’acord amb l’empresa 

S’evita que perdin poder adquisitiu, s’incrementa la plantilla i es milloren les condicions laborals 

Els treballadors carreguen contra l’empresa FCC i l’equip de govern de l’Ajuntament de Salt perquè a criteri seu han “negat el diàleg social” durant molts dies 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Salt (Gironès) 15/01/2022.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, els treballadors  

escombriaires de Salt (Gironès) es mostren “satisfets“amb l’acord que han aconseguit amb l’empresa FCC Medio Ambiente desprès de 22 dies de vaga, des del dia de Nadal.  

El delegat dels treballadors en vaga, Xavier Vives, senyala que no és el que proposaven però diu que en una negociació “tothom ha de cedir“. Vives, però, ha carregat contra l’empresa FCC i l’equip de govern de l’Ajuntament de Salt perquè a criteri seu han “negat el diàleg social” durant molts dies, fet que ha allargat la vaga. 

L’acord contempla que els treballadors rebran una paga que evitarà que perdin poder adquisitiu. A més, es faran fixes tres treballadors que fins ara eren eventuals a més de millores de les condicions de treball com una sala per esmorzar o renovar la roba i el calçat. 

Vives ha deixat clar que no els ha pressionat “gens” que l’equip de govern de l’Ajuntament donés 24 hores a empresa i treballadors perquè es posessin d’acord o si no faria entrar una altra empresa de neteja. “Nosaltres no hem tingut ni una sola carta de sanció. L’actitud de ser un xèrif no és pròpia ni d’un ajuntament ni d’un alcalde que el que hauria de fer és ajudar a la resolució del conflicte“, ha remarcat el delegat sindical de CCOO

La realitat és que l’activitat per retirar la brossa dels carrers a Salt ha estat intensa aquest dissabte al matí. Quatre camions han recorregut des de primera hora els carrers de la localitat per acabar de treure la brossa que queda en algunes illes i que s’ha anat acumulant amb el pas dels dies. 

Vàters, mobles i peces molt grans en plena vaga als carrers 

Tant l’Ajuntament com els treballadors donen per fet que encara es trigaran dies a restablir la normalitat i Vives ha lamentat l’actitud d’alguns ciutadans els darrers dies. “Ens hem trobat vàters, mobles i peces molt grans en plena vaga. Crec que hauríem de tenir més consciència com a societat per intentar no fer aquestes coses“, ha remarcat. 

Les rates als carrers ja hi eren abans de la vaga 

El delegat sindical també ha explicat que el que més els preocupa ara és la higienització dels espais i la neteja amb profunditat dels contenidors soterrats. “S’ha anat acumulat el caldo i a banda també hi ha un problema amb les rates, que ja l’hem denunciat. Cal recordar que hi eren abans de la vaga. Esperem que atenguin alguna de les peticions que els hem fet en aquest sentit“, ha conclòs. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com