Febrer 2, 2022
Per Direta
305 vistes

Quatre activistes pel dret a l’habitatge han estat detingudes, fins al moment, pel cos de Mossos d’Esquadra el matí de dimecres 2 de febrer. Segons ha informat Alerta Solidària, la primera detenció que ha transcendit ha estat la d’una militant del Sindicat d’Habitatge de Cassoles i l’organització de l’esquerra independentista Endavant-OSAN. Posteriorment, almenys tres persones més haurien estat arrestades, totes elles per agents de paisà que han anat a buscar-les als seus domicilis.

Almenys quatre persones haurien estat arrestades, totes elles per agents de paisà que han anat a buscar-les als seus domicilis

Els policies actuants dependrien de la Comissaria General d’Informació i previsiblement són membres de la Unitat Central d’Informació en Ordre Públic. Durant la seva intervenció i mitjançant la lectura de drets que preveu la llei quan es practica una detenció, haurien confirmat que l’actuació es produeix en el marc d’una investigació pel desallotjament del Bloc Llavors de Poble-sec el 25 de maig de 2021. Aquell dia, tres persones van ser denunciades pels Mossos per atemptat contra els agents, nou per desordres públics i seixanta persones més van rebre una denúncia administrativa per desobediència als agents de l’autoritat, és a dir, en aplicació de la llei de seguretat ciutadana.

A hores d’ara les detingudes estarien sent traslladades a la comissaria de les Corts, on previsiblement es convocarà una protesta contra l’operació policial abans que acabi la jornada. Fins al moment es desconeix del cert dins de quin procediment judicial es practiquen aquestes detencions i si n’hi ha més previstes.


Un desnonament polèmic

Els fets que previsiblement han desencadenat aquest peratiu policial es van produir l’endemà de la presa de possessió de Pere Aragonès com a president de la Generalitat de Catalunya i encara amb Miquel Sàmper com a conseller d’Interior en funcions. Quan el desnonament es va executar es va improvisar una manifestació des del número 38 del carrer Lleida fins a la seu d’ERC, que havia estat prèviament ocupada per desenes d’activistes.

Durant el desnonament, Pere Aragonès va anunciar que “un dels primers encàrrecs serà l’elaboració d’un nou protocol de desnonaments per evitar situacions com la d’avui al Poble-sec feta per ordre judicial”. De moment, aquesta promesa no s’ha complert.
Autor font: Directa.cat