Novembre 9, 2022
Per Direta
218 vistes

Per aconseguir que el tercer intent no fos fallit, avui els antiavalots de Mossos d’Esquadra s’han presentat al número 19 del carrer Ustrell gairebé dues hores abans de l’horari d’execució del desnonament dictat pel jutjat de primera instància número cinc de Sabadell. A dos quarts de vuit del matí, quan han arribat les tres furgonetes d’ARRO de Mossos, una quinzena d’activistes de la PAHC Sabadell ja eren a la porta per evitar que Salva i Fadma quedessin al carrer. Després d’acordonat la zona, els agents han procedit a retirar les persones que estaven assegudes davant la porta amb el mètode arranca cebes i és aleshores quan s’ha produït la detenció d’un activista que, segons ha confirmat Mossos a la Directa, està acusat d’atemptat contra agent de l’autoritat.

Una de les portaveus de la PAHC Sabadell que ha estat asseguda al portal amb el detingut, Aida Guidus, relata que dos agents han ensopegat amb les seves cames i han caigut a terra: “Emprenyats, s’han llançat a sobre el company i li han començat a propinar puntades de peu”. Preocupades pels cops, les activistes han trucat a una ambulància, però asseguren que no han volgut esperar que l’atenguessin i se l’han endut detingut.

Una de les portaveus de la PAHC Sabadell, Aida Guidus, relata que dos agents han ensopegat amb les seves cames i han caigut a terra: “Emprenyats, s’han llançat a sobre el company i li han començat a propinar puntades de peu

En el moment de publicar aquest article, el detingut encara es troba a la comissaria de la carretera Prats de Lluçanès número 401 de la ciutat de Sabadell, on s’ha mantingut una concentració per exigir la seva llibertat fins passada la una del migdia. Guidus considera que la intervenció de Mossos ha estat “totalment desproporcionada” i que s’han quedat “preocupades” per la salut de la persona detinguda que “es queixava de dolor”. Alhora, des de la PAHC denuncien que la intervenció policial ha començat abans de les nou del matí, l’hora prevista per al desnonament, i sense la presència de la comitiva, i que han accedit a l’edifici -ja amb la comitiva- a les 8.45 h.

Des de feia un parell d’anys, Salva i Fadma estaven okupant el pis, propietat de Promontoria Coliseum Residential, SL, una mercantil controlada en un 80% pel fons estatunidenc Cerberus i en un 20% encara pel Banc de Sabadell. Amb uns ingressos inferiors a mil euros al mes, estaven intentant aconseguir un lloguer social, però, segons la PAHC, la propietat sempre s’hi ha negat.
Autor font: Directa.cat