Agost 31, 2022
Per Direta
215 vistes

Cap a dos quarts de nou del matí, sis policies de paisà han detingut una primera persona al seu lloc de feina al Lluçanès. Aproximadament una hora més tard, s’han produït dues detencions més a Barcelona vora els seus domicilis, una justament quan estava passejant el gos. L’operació policial estaria relacionada amb les mobilitzacions del passat Primer de Maig, Dia Internacional de les Treballadores i almenys la Directa ha pogut confirmar que una d’elles està acusada de manifestació il·lícita, danys a un caixer de Catalunya Caixa i desordres públics. El servei de premsa de Mossos ha confirmat a la Directa les detencions, però no ha facilitat més informació.

El grup de defensa col·lectiva anarquista Egida ha explicat a la Directa que totes tres van participar amb el bloc anarquista a la manifestació anticapitalista que va arrencar a les 18 h del Parc de les Tres Xemeneies, al barri de Poble-sec de Barcelona. Segons l’entorn, cap de les tres va ser identificada en el transcurs de la mobilització ni té antecedents. “Ha estat tot de sobte, no ens consta cap requeriment previ”, explica un membre d’Egida.

Cap a dos quarts de nou del matí, sis policies de paisà han detingut una primera persona al seu lloc de feina al Lluçanès. Una hora més tard, s’han produït dues detencions més a Barcelona vora els seus domicilis

La manifestació relacionada amb les detencions va ser convocada per la Taula Sindical de Catalunya -integrada per Solidaritat Obrera, CGT Catalunya, CNT Catalunya-Balears, Coordinadora Obrera Sindical (COS), Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) i Sindicat de Comissions de Base (Co.bas). Es tracta d’una convocatòria anticapitalista que se celebra a Barcelona des de fa més de vint anys.

Egida ha convocat una concentració avui a dos quarts de vuit de la tarda davant la comissaria de les Corts de Barcelona, on declararà una de les detingudes. Així mateix, fan una crida a concentrar-se demà a les 9 del matí als jutjats de Berga, on està previst que declari la persona detinguda al Lluçanès.
Autor font: Directa.cat