Juliol 13, 2021
Per Direta
408 vistes

Eren les vuit del matí de divendres 7 de maig, quan un ampli dispositiu policial es va desplegar al carrer Bisbe Laguarda del barri del Raval de Barcelona per desnonar tres pisos, on vivien onze persones. L’operatiu va agafar per sorpresa les habitants del bloc, que denuncien que no van rebre cap notificació prèvia. Ara, cinc activistes pel dret a l’habitatge estan acusats d’atemptat contra agents de l’autoritat – castigat amb penes de presó d’un a quatre anys- i desordres públics -amb pensa de sis mesos a tres anys de presó. Amb la causa en fase d’instrucció, avui estan citats a declarar a la Ciutat de la Justícia, a l’Hospitalet de Llobregat, on el Sindicat d’Habitatge del Raval ha convocat una concentració a les 11:30 h.

L’informe policial acusa les cinc persones de llançament de fruita i ous contra els agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i de “realitzar escomeses violentes contra la línia policial, donant cops de puny, puntades de peu i empentes” i asseguren que els fets van quedar enregistrats a les imatges captades pel Grup de Suport Operatiu, encarregat de les gravacions de vídeos durant els operatius, així com a les xarxes socials.

Des del Sindicat d’Habitatge del Raval denuncien que Mossos ha presentat un “escrit genèric i ambigu que no deixa clar com, quan i qui va fer que” i creuen que la motivació és “atacar a algunes cares visibles del moviment per l’habitatge per a intentar afeblir les estructures populars”

Des del Sindicat d’Habitatge del Raval denuncien que Mossos ha presentat un “escrit genèric i ambigu que no deixa clar com, quan i qui va fer que” i creuen que la motivació és “atacar a algunes cares visibles del moviment per l’habitatge per a intentar afeblir les estructures populars”. “No hi ha absolutament cap prova que recolzi cap de les acusacions”, conclouen en un comunicat.

Les manifestants van llançar ous contra la línia policial |Axel John Miranda

En un dels habitatges desnonats hi vivia una família formada per una mare, la filla menor d’edat, l’àvia, amb un estat de salut delicat i l’exsogra amb Parkinson, que s’havien quedat sense ingressos arran de la pandèmia. El propietari de l’edifici és un gran tenidor, Sanolda Invest SL, que té un altre edifici a Barcelona, locals comercials a diverses ciutats de l’Estat, oficines i un edifici hoteler, i per tant, la moratòria vigent a l’Estat espanyol hauria d’haver aturat el seu llançament.

Quan els mossos van irrompre a la casa, la mare es va clavar un ganivet a l’estómac i va haver de ser hospitalitzada, després de ser operada per una hemorràgia interna. Així i tot, en l’atestat de Mossos, relaten que les ferides “són superficials i de caràcters lleu”

Quan els mossos van irrompre a la casa, la mare es va clavar un ganivet a l’estómac i va haver de ser hospitalitzada, després de ser operada per una hemorràgia interna. Així i tot, en l’atestat de Mossos, relaten que les ferides “són superficials i de caràcters lleu”. L’àvia va relatar que quan la policia era darrere la porta, la seva filla cridava: “Si obren, em punxaré i en sereu responsables. No aniré al carrer amb la meva filla menor i la meva mare malalta”. Així i tot, els agents van accedir a l’immoble i la mare assegura que es van abalançar sobre d’ella, la van empènyer i va caure a terra, colpejant-se el cap i perdent el coneixement. Segons Mossos, un agent la va reduir i va aconseguir retirar-li el ganivet.

Tant des del Sindicat d’Habitatge del Raval com des del Sindicat de Barri del Poble-sec, el barri on vivia abans, van denunciar l’actuació policial i el fet d’haver executat un desnonament cautelar, sense celebrar cap judici previ, però dictat pel jutjat de primera instància número 33 de Barcelona.
Autor font: Directa.cat