Juliol 10, 2021
Per Nord-Estl Libertari
237 vistes

Els casos positius de covid-19 entre persones 50 a 69 anys a la Regió Sanitària de Girona es quadrupliquen, la majoria entre persones no vacunades o que encara no han rebut la segona dosi i no estan immunitzades del tot 

El fet que la vacunació completa avança lentament entre aquest grup d’edat, això els fa més vulnerables al virus 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 10/07/2021.- Llegim al Diari de Girona que el creixement de contagis entre la joventut ha repercutit en la transmissió de la covid-19 a totes les franges d’edat. Malgrat tot, n’hi ha algunes de més vulnerables que d’altres perquè encara no tenen la pauta completa de vacunació i són d’edat més avançada. Això suposa que puguin patir més complicacions si es contagien de coronavirus-19. Concretament, la incidència del virus entre la població de la Regió Sanitària de Girona d’entre 50 i 69 anys s’ha multiplicat per quatre en només una setmana, la majoria entre persones no vacunades o que encara no han rebut la segona dosi i no estan immunitzades del tot, segons el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. 

De fet, del 25 al 30 de juny a la Regió Sanitària de Girona només hi havia 53 casos detectats en aquesta franja d’edat i, en canvi, del 2 al 8 de juliol ja n’hi havia 197. Tot i que el creixement és més accentuat entre la població de 50 a 59 anys, tenint en compte que es va començar a vacunar-la més tard, cal tenir present que completar la pauta vacunal és primordial des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. 

En el cas del col·lectiu de 60 a 69 anys que ja han rebut la primera dosi d’AstraZeneca poden completar la pauta al cap de vuit setmanes. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com