Abril 13, 2022
Per Nord-Estl Libertari
225 vistes

Els c脿mpings demanen al Govern de la Generalitat que expliqui al Govern espanyol la seva preocupaci贸 pel macro parc e貌lic mar铆 Tramuntana a la badia de Roses 

L’associaci贸 de c脿mpings es reuneix amb Acci贸 Clim脿tica i celebren l’objectiu compartit de defensar el territori 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Roses (Serra de Rodes, Alt Empord脿, comtat de Peralada) 13/04/2022.- Llegim al portal El Geri贸 Digital que l’Associaci贸 de C脿mpings de Girona s’ha reunit amb la secret脿ria d’Acci贸 Clim脿tica de la Generalitat, Anna Bernadas, per demanar que faci arribar al Ministeri per a la Transici贸 Ecol貌gica del govern espanyol la seva preocupaci贸 pels impactes que comportaria el macro parc e貌lic mar铆 Tramuntana, projectat a la badia de Roses. 

En aquesta trobada els empresaris de c脿mpings han acordat crear una coordinaci贸 entre el sector tur铆stic i el Govern de la Generalitat per fer un seguiment i analitzar els estudis i informes que surtin a la llum sobre el projecte del macro parc e貌lic mar铆 Tramuntana a la badia de Roses i la transici贸 energ猫tica. En aquest sentit, l’associaci贸 celebra que el Departament d’Acci贸 Clim脿tica de la Generalitat comparteixi l’objectiu de defensar el territori. 

Els empresaris han mostrat el neguit que podria implicar la construcci贸 del macro parc e貌lic mar铆 Tramuntana en un territori on el 50% de l’ocupaci贸 est脿 vinculada al turisme i aquest sector representa un 35% del PIB en les comarques de l’Alt i el Baix Empord脿. Si el parc e貌lic mar铆 es construeix a la badia de Roses, tal com est脿 projectat, els empresaris de c脿mpings temen que afecti negativament al turisme. 

Segons l’associaci贸, el Departament d’Acci贸 Clim脿tica de la Generalitat ha assegurat que entenia la preocupaci贸 dels empresaris i per aix貌 ha refermat el seu oferiment per canalitzar plantejaments de consens pel territori al Ministeri espanyol. 

Per altra banda, els membres de l’associaci贸 han recordat la implicaci贸 dels c脿mpings en la transici贸 energ猫tica i la preservaci贸 del medi ambient. De fet, hi ha establiments que ja compten amb la meitat de la pot猫ncia energ猫tica que prov茅 de plaques fotovoltaiques. Per aix貌 han insistit en qu猫 cal buscar alternatives de producci贸 energ猫tiques m茅s sostenibles i buscar un equilibri entre el desenvolupament tur铆stic i econ貌mic i la implementaci贸 d’energies renovables. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com