Juliol 9, 2022
Per CGT Ambulancias
205 vistes
Els bonus secrets que TSC va sol-licitar que es mantinguessin ocults, i que ara generen un malestar molt gran entre companys.

Amb la present comunicaci贸 volem mostrar la nostra opini贸 sobre la pol铆tica de premis o bonus que porta a terme la direcci贸 de la empresa amb un grup escollit de treballadors i treballadores que pertanyen al centre coordinador:

Aquests bonus s贸n incentius no p煤blics. La empresa mai ha comunicat expressament a tota la plantilla ni al Comit猫 d鈥橢mpresa la opci贸 o els criteris per a fer-se鈥檔 beneficiaris. Aix铆, durants els darrers dos anys, tenim const脿ncia que hi ha col鈥aboradors que fan les mateixes tasques exactes i durant les mateixes hores, i uns cobren aquest incentiu, i d鈥檃ltres ni tan sols han estat informats dels mateixos.

La direcci贸 ha tingut desde el primer moment el mal gust de demanar als qui cobren aquests incentius que no els fessin p煤blics ni ho comentessin a la resta de companys i companyes. Aix铆, s鈥檋a donat la esperp猫ntica situaci贸 que eren un 芦secret禄 durant almenys dos anys, fins que han arribat a les nostres mans proves irrefutables d鈥檃questa pol铆tica de 芦bonus禄 o incentius.

Hi ha una discriminaci贸 entre companys no tan sols de coordinaci贸, sin贸 de tota la base, per貌 aquesta discriminaci贸 no afecta als drets fonamentals recollits a la CE, art. 14. i, per tant, legalment no es pot fer res perqu猫 tots i totes hi tinguem acc茅s en igualtat de condicions, i no nom茅s alguns col鈥aboradors escollits a dit. S贸n 芦premis禄 per sobre de conveni, i per tant, legals; altra cosa 茅s que siguin leg铆tims o ajustats a la bona fe que ha d鈥檌mperar en les relacions laborals.

Nosaltres ho trobem de molt mal gust, entenem que generen una desmotivaci贸 en la part del personal que passa a cobrar menys per la mateixa feina, i enlloc de potenciar la millora de la productivitat, el que fa 茅s crear malestar entre companys i companyes (potser 茅s l鈥檕bjectiu final de la mesura, crear animadversi贸 i mal ambient).

La nostra postura 茅s que aquests bonus haurien de ser p煤blics, tenir uns criteris clars de perqu猫 i com es cobren, i tenir la intenci贸 de ser una eina per potenciar la bona feina i el bon ambient, i no 茅sser una eina m茅s de discriminaci贸 i malestar. No ens alegrarem mai que hi hagi companys i companyes que deixin de cobrar aquest incentiu, per貌 voldr铆em que fossin, insistim, p煤blics, per tothom, en igualtat de condicions i sense donar lloc a situacions esperp猫ntiques com les descrites. A m茅s, entenem que creen una doble o triple escala salarial en els mateixos llocs de feina. Quelcom que com a sindicat trobem absolutament irracional.

Rebeu una cordial salutaci贸,

Secci贸 Sindical de la CGT a Zona Franca
Autor font: Cgtambulancias.es