Maig 27, 2022
Per Nord-Estl Libertari
169 vistes

Els alcaldes de banda i banda de la frontera del Pirineu Oriental tornen demanar que s’obrin els passos secundaris 

Temen que les conseqüències s’agreugin a l’estiu amb el perill d’incendis 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Agullana (Albera/Massís de les Salines, Alt Empordà, comtat de Besalú) 27/05/2022.- Llegim al portal El Gerió Digital que els alcaldes de Morellàs les Illes (Vallespir, comtat de Vallespir), a la Catalunya Nord, Agullana i la Vajol (Albera/ Massís de les Salines, Alt Empordà, comtat de Besalú) s’han reunit al coll de la Manerella i han tornat a reclamar que s’obrin els passos fronterers que estan tancats des del gener del 2021. 

Els alcaldes, que s’han reunit també amb el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà (Plana de Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló), Alfons Quera, temen que les conseqüències del tancament s’agreugin a l’estiu pel risc d’incendis i “la impossibilitat del pas de vehicles d’emergències i dels Bombers“. 

El tancament físic d’aquestes carreteres afecta la connexió entre els municipis petits i perjudica la cohesió territorial en aquests territoris — augmentant l’efecte d’aïllament rural– i suposa un gran obstacle en la lluita contra la despoblació que intenten evitar els Ajuntaments, des de fa anys“, afirmen en un comunicat.  

A més, denuncien que també suposa greus danys per a l’economia de les petites empreses de serveis i començ i “representa un impediment a la mobilitat laboral transfronterera“. Per tot plegat, diuen que el tancament suposa una violació del codi de fronteres Schengen i en demana la reobertura “immediata i definitiva“. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com