Març 20, 2023
Per CGT Diputació De BCN
2,200 vistes

ELECCIONS SINDICALS 2023. SEGON COMUNICAT DE CAMPANYA

VOTA CGT: SOM FORÇA CREIXENT, TAMBÉ A LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA

Companyes, companys,

Us tornem a reiterar amb el present correu la importància d’acudir a votar el proper DIMECRES DIA 29 DE MARÇ a les Eleccions Sindicals per a triar els nous Delegats i Delegades a la Junta de Personal de la Diputació, i de fer-ho optant per la papereta de la candidatura de la CONFEDERACIÓ GENERAL DEL TREBALL (CGT), l’única, com ja vam assenyalar en el nostre comunicat anterior (http://bit.ly/3TrtSWi) que ha demostrat en aquesta casa que no ven fum ni enganya a ningú.

El mandat que tot just ara finalitza (2019-2023) ha estat un mandat amb una negociació col·lectiva comandada i pràcticament monopolitzada per UGT i CCOO, amb uns resultats clarament insuficients: carrera professional congelada, anul·lació d’incentius a la jubilació anticipada, pèrdua de poder adquisitiu, negativa a assumir les despeses de connectivitat o pagament de productivitat únic, extraordinari i no consolidable en relació a la COVID-19, un acord de teletreball manifestament millorable, i un llarg etcètera… Tot plegat, un rèdit molt decebedor per a la nostra plantilla i un escenari de pèrdua de drets, després d’una maniobra barroera per part dels RRHH de la Diba, CCOO i UGT per a excloure la CGT –per primer cop des del 2011– de la Mesa General de Negociació de matèries comunes, tot buidant de contingut alhora la MGN de personal funcionari.

Qualsevol balanç honest porta a constatar que pràcticament només hi ha hagut avenços destacables en relació a l’estabilització del personal interí, un tema especialment conflictiu i sensible, que els RRHH de la Diputació van accedir, per pressió nostra, a tractar en Comissió Tècnica, primer, i en MGN de personal funcionari, després, i en el qual la CGT ha pogut incidir de manera significativa, gràcies especialment a la mobilització de la nostra plantilla. Tots i totes sabeu que des del minut zero vam donar suport a la lluita interina a les Assemblees, per una estabilització justa, recolzant demandants, impulsant mobilitzacions i vagues contra l’”Icetazo”, i també en la negociació per unes bases d’estabilització el màxim de facilitadores possible per al nostre personal interí, malgrat estar en minoria, i malgrat que el nou marc legislatiu (la Llei 20/2021) continua essent insuficient i evita sancionar adequadament l’abús de temporalitat.

Pensem que és hora ja de canviar aquesta situació de pèrdua de drets que ha caracteritzat aquest mandat. La CGT és una força sindical creixent en administracions i empreses arreu, i demostra dia a dia que és una eina útil per a les treballadores i els treballadors, perquè els resultats de la mobilització i la lluita així ho certifiquen. Som el sindicat que més creix a Catalunya. Des de l’any 2008 hem duplicat pràcticament la nostra afiliació, i també som el sindicat que més vagues convoca i més vaguistes suma al nostre país. A la CGT treballem amb dedicació i compromís per la millora de les condicions de treball i us demanem passar a l’acció també a la Diputació de Barcelona, per poder plantar cara amb més força. Calen els vostres vots per garantir-ho, i per això us demanem QUE EL DIA 29 DE MARÇ ENS FEU CONFIANÇA OPTANT PER LA PAPERETA DELS CANDIDATS I LES CANDIDATES DE LA CGT. Estem convençudes que no us decebrem pas.

Us enllacem novament el nostre vídeo de campanya (https://bit.ly/3mOVmZO), cartelleria (https://bit.ly/3yEH1Sy) i plataforma reivindicativa (https://bit.ly/3JNxIWv), per a que en feu tanta difusió com pugueu aquests dies, i fins al dilluns 27, data en la qual finalitza la campanya electoral.

PERMISOS I VOT PER CORREU

Atès que aquestes seran les primeres Eleccions Sindicals que se celebrin a la Diba en un context de teletreball, i que la votació es realitzarà en un sol dia (un dimecres), volem posar l’accent en LA IMPORTÀNCIA DE LA PARTICIPACIÓ, especialment de les nostres afiliades i simpatitzants. Penseu que en aquestes Eleccions es decidirà la nostra representativitat en els propers 4 anys i, per tant, hem de considerar tots i totes el 29 de març com un dia molt important en el nostre calendari (no hi haurà cap més dia com aquest fins al 2027). Volem assenyalar la importància d’ACUDIR AQUELL DIA A LES URNES, I DE FER-HO PRESENCIALMENT.

El règim de permisos acordat amb RRHH, i que es detalla en la circular que hi ha penjada a Intradiba (https://intradiba2.diba.cat/web/eleccions-sindicals), estableix que tothom que tingui assignada la modalitat de teletreball i que li toqui teletreballar el dia 29, POT SOL·LICITAR AL SEU ORGÀNIC FER TREBALL PRESENCIAL AQUELL DIA, tot canviant-lo per un altre dia de teletreball. Des de la nostra Secció Sindical animem a triar aquesta opció i demanar jornada presencial aquell dia, ja que pensem que és la que facilitarà en major mesura l’exercici del vot. En qualsevol cas, si pels motius que sigui, no podeu optar per fer presencial el 29 de març, la gent que teletreballi aquell dia gaudirà d’un permís pel temps necessari per a desplaçar-se a la Mesa on hagi d’exercir el seu dret a vot. El detall dels punts de votació, horaris de les Meses i temps de permís (en cas de treball presencial) el teniu en l‘arxiu adjunt. Qualsevol dubte al respecte, i especialment si no teniu clar en quina Mesa us toca votar, feu-nos-ho saber a [email protected].

Pel que fa al vot per correu, sobre el qual algunes ens heu consultat, teniu també la informació sobre la seva sol·licitud a l’enllaç d’Intradiba que us hem referenciat abans. Us recomanem que NOMÉS feu ús del mateix si realment preveieu una impossibilitat física real de poder-vos desplaçar presencialment a votar el dia 29, i NO EN QUALSEVOL ALTRE CAS. El vot per correu és un procediment complex que requereix personar-se dos cops a les oficines de Correus (primer per fer la sol·licitud a la Mesa Electoral Coordinadora, i posteriorment pròpiament per votar), i que a més té un cost econòmic per la persona (tant la sol·licitud com la tramesa del vot). En tot cas, si algú té clar que les circumstàncies el portaran a haver de votar per correu, el que li recomanem és que faci ja, sense demora, la sol·licitud del mateix a la Mesa Electoral Coordinadora, si és que encara no l’ha feta (la data màxima per poder-ho fer és el 24 de març). Incloem instruccions al respecte juntament amb el present comunicat: https://bit.ly/3ZSlaD0

Ens veiem el dia 29 a les urnes, votant als candidats i candidates de la Confederació. Salut!

MAI MÉS SOLES! JUNTES SOM FORTES! VOTA CGT!  

Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

20 de març del 2023

—-

Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aquí.

.wordads-ad-wrapper {display:none;font: normal 11px Arial, sans-serif;letter-spacing: 1px;text-decoration: none;width: 100%;margin: 25px auto;padding: 0;}.wordads-ad-title {margin-bottom: 5px;}.wordads-ad-controls {margin-top: 5px;text-align: right;}.wordads-ad-controls span {cursor: pointer;}.wordads-ad {width: fit-content;margin: 0 auto;}

Advertisement
Configuració de la privacitatAutor font: Cgtdiba.wordpress.com