Febrer 19, 2022
Per Nord-Estl Libertari
234 vistes

El ve茂nat del barri fins ara S谩nchez Fuensant de Ripoll trien de dir-se dels Ferroviaris i deixen enrere el nom franquista del carrer 

S’ha imposat a les altres dues opcions, carrers dels Ferrocarrils i de la Cooperativa Sant Eudald 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Ripoll (Ripoll猫s, comtat d’Osona) 19/02/2022.- Segons un despatx de l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies, les ve茂nes i els ve茂ns del barri fins ara del general S谩nchez Fuensanta de Ripoll (Ripoll猫s, comtat d’Osona) han decidit que el seu carrer es passi a anomenar dels Ferroviaris i deixaran enrere el nom del general franquista amb el qual s’identifica la zona on viuen. Malgrat la pluja que ha caigut al mat铆, durant les vora tres hores que ha durat la jornada hi han participat cinquanta-set ve茂ns, dos dels quals han em猫s vots nuls. 

L’Ajuntament es va comprometre a canviar-ho 

Carrer dels Ferroviaris s’ha imposat amb trenta-tres vots a les altres dues opcions, dels Ferrocarrils, que n’ha tret set, i de la Cooperativa Sant Eudald, que n’ha obtingut quinze. Ara el nomencl脿tor de l’Ajuntament s’haur脿 de fer c脿rrec del canvi de nom de la via, tal com es va comprometre, at猫s que va assegurar que la consulta era vinculant. 

Fa temps que les dues plaques originals del carrer del general S谩nchez Fuensanta, que donava nom al barri, no figuren a la via p煤blica per complir la llei de espanyola la Mem貌ria Hist貌rica i la catalana del Memorial Democr脿tic sobre la pres猫ncia de simbologia i nomenclatura franquista a l’espai p煤blic. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com