Desembre 3, 2021
Per Nord-Estl Libertari
199 vistes


El TSJC obliga una escola de Canet de Mar a fer el 25% de les classes de P5 en castellà 

Les mesures cautelars, que són d’obligat compliment, entraran en vigor el pròxim 8 de desembre  

El centre farà 6,25 hores en castellà a P5 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Canet de Mar (Baix Maresme, Maresme, comtat de Girona) 03/12/2021.- Llegim a VilaWeb que hi ha un nou atac de la justícia contra la immersió lingüística. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictat mesures cautelars, que són d’obligat compliment, perquè a partir del 8 de desembre el 25% de les classes de P5 de l’Escola Turó del Drac de Canet de Mar (Baix Maresme, Maresme, comtat de Girona) es facin en castellà. Ara per ara, l’escola no introdueix el castellà fins a la primària. 

Una família del centre va reclamar al Departament d’Educació de la Generalitat que a la classe i al curs del seu fill el castellà fos igual de vehicular que el català, és a dir, van demanar que un 50% de les hores lectives fossin en castellà. Aquesta petició va ser desestimada per la conselleria. 

Arran d’això, la família va portar el cas al TSJC i va reclamar novament el 50% de les classes en castellà. A principis de novembre –abans de la sentència del Tribunal Suprem espanyol que liquida la immersió lingüística–, el tribunal va dictar les mesures cautelars del 25%. 

D’aquesta manera, el 9 de desembre –el dia abans és festa– les classes de P5 del Turó del Drac faran 6,25 hores en castellà a la setmana (tres tardes i dues hores més als matins). En les mesures cautelars, el TSJC també ordena que tot el material de l’aula que es faci servir en aquestes hores sigui en castellà. 

La direcció del Turó del Drac, consultada per VilaWeb, ha declinat de fer declaracions sobre aquest cas.  

D’altra banda, un grup de famílies d’alumnes que s’oposen a la decisió del TSJC ha anunciat que s’organitzaran per plantar cara a la imposició del castellà. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com