Setembre 29, 2022
Per Nord-Estl Libertari
201 vistes

El TSJC obliga a mantenir el 25% de castellà en sis escoles més 

L’alt tribunal diu ara que la nova normativa aprovada per la Generalitat no afecta les resolucions judicials prèvies 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Canet de Mar (Alt Maresme, Maresme, comtat de Girona) 29/09/2022.- El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha refusat la petició de la Generalitat de revocar les mesures cautelars que s’apliquen en sis centres educatius i que obliguen a impartir el 25% de les classes en castellà, segons que ha avançat RAC-1 i ha pogut confirmar l’Agència Catalana de Notícies. Són centres de Sant Pere de Ribes (el Garraf), Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), Canet de Mar (Alt Maresme), Cubelles (el Garraf), Tarragona i els Pallaresos (Tarragonès). 

En sis resolucions diferents, l’alt tribunal argumenta que la nova normativa aprovada pel Govern de la Generalitat i pel Parlament de Catalunya “no afecta de manera automàtica” les resolucions judicials prèvies que obligaven a aplicar aquestes mesures cautelars. Segons l’alt tribunal, la nova regulació sí que influeix en els nous projectes lingüístics que es facin a cada centre, però, mentre això no passi, “la mesura no resulta incompatible amb el nou marc normatiu“. 

Afegeix que és cert que el nou marc pot limitar la tutela cautelar que es pugui acordar en el futur i que per això que el TSJC ha manifestat dubtes sobre la constitucionalitat de la nova norma. “No obstant això, aquest marc general en cap cas incideix de manera instantània sobre situacions jurídiques individuals ja reconegudes“, insisteix. El TSJC remarca encara: “Tot i que la legislació no defineixi el castellà com a llengua vehicular, el seu ús és reconegut en la nova normativa i el dret individual de rebre l’ensenyament en castellà té base constitucional i és previst en la legislació bàsica estatal.” 

Amb aquestes sis resolucions, ja són vuit en total les que mantenen les mesures cautelars dictades prèviament per a aplicar el 25% de castellà en centres concrets. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com