Juny 1, 2022
Per Nord-Estl Libertari
237 vistes

El TSJC dona la ra贸 a SOS Costa Brava i caldr脿 informar als compradors d’habitatges de Sa Riera que s’estan investigant 

La promotora havia presentat recurs contra aquest aspecte per貌 el jutge no ho ha considerat  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Begur (Baix Ter, Baix Empord脿, comtat de Girona) 30/05/2022.- Segons un despatx de l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies, ne la interlocut貌ria, el Tribunal Superior de Just铆cia de Catalunya (TSJC) considera “meres hip貌tesis” les dificultats per vendre que tindrien els promotors pel fet d’haver d’informar que els habitatges estan sota investigaci贸 judicial. Amb tot, el tribunal mant茅 la petici贸 de fian莽a de 1.000 euros a SOS Costa Brava, tal i com ja va imposar el Jutjat Contenci贸s Administratiu n煤mero 2 de Girona quan va admetre a tr脿mit la demanda i que va servir per impugnar les obres d’urbanitzaci贸 i d’edificaci贸 que a tocar de la platja de Sa Riera a Begur (Baix Ter, Baix Empord脿, comtat de Girona), on l’Ajuntament va autoritzar construir-hi dos blocs d’habitatges plurifamiliars amb un total de 52 habitatges i 78 aparcaments. SOS Costa Brava denunciava que els treballs ja han causat la “desforestaci贸 d’unes tres hect脿rees de bosc i l’extracci贸 de milers de metres c煤bics de terra“. 

L’advocat de l’entitat, Eduard de Ribot, es mostra “molt satisfet” per la decisi贸 del tribunal i assenyala que estan “conven莽uts” que el projecte que preveu construir una urbanitzaci贸 en aquest espai natural 茅s “del tot il路legal“. 

L’oposici贸 de l’entitat al projecte, anomenat Jardins de Sa Riera Living i promogut pel fons d’inversi贸 su铆s Stoneweg, va comen莽ar amb una den煤ncia urban铆stica el gener del 2019. La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Begur, per貌, la va desestimar el 2 de juliol i despr茅s es va decidir traslladar el cas a la just铆cia. 

El recurs se centra en impugnar les dues llic猫ncies d’obres que permeten construir els 52 habitatges en dues fases. Tamb茅 s’impugna indirectament el Pla d’Ordenaci贸 Urban铆stica Municipal (POUM) de Begur del 2003. I 茅s que des de l’entitat consideren que el pla va “classificar indegudament” uns terrenys de naturalesa forestal com a s貌l urb脿. 

Entre d’altres aspectes rellevants, l’entitat argumenta que les obres d’urbanitzaci贸 i edificaci贸 s贸n “il路legals” perqu猫 s’incompleix la prohibici贸 d’urbanitzar terrenys amb pendents superiors al 20% i es vulnera la prohibici贸 d’implantar pantalles arquitect貌niques i acumulaci贸 de volums dins la franja litoral dels primers 500 metres. Tamb茅 es denuncia que no s’ha fet una avaluaci贸 ambiental ni emissi贸 d’informes per part d’organismes p煤blics. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com