Desembre 5, 2022
Per Nord-Estl Libertari
169 vistes

El territori celebra la suspensió de la MAT a la Selva, però n’espera la derogació 

En canvi, el Govern de la Generalitat treballa en un nou traçat a la mateixa comarca 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Santa Coloma de Farners (les Guilleries, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 05/12/2022.- Llegim al diari El Punt Avui que dies després de saber-se que el Govern espanyol suspenia el projecte del ramal de la MAT a la Selva –ha estat una de les contrapartides demanades per ERC per haver votat sí al pressupost estatal–, la setmana passada es van reunir a Santa Coloma de Farners (les Guilleries, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona), a tall de celebració, representants de la plataforma opositora i de les diverses administracions que han lluitat contra aquesta línia, entre els quals hi ha els alcaldes de Santa Coloma, de Sils i de Riudarenes. 

Si bé la satisfacció i el sentiment de victòria planaven sobre l’acte, es va assenyalar que, d’una banda, no et pots fiar del tot dels compromisos de l’Estat i, de l’altra, que el conflicte no es podrà donar del tot per tancat fins que no es disposi d’una alternativa a la MAT, ja que, de fet, la intenció de construir una connexió elèctrica que travessi la comarca de la Selva es manté. En aquest sentit, el director general de Polítiques Ambientals, Marc Vilahur, va avançar que la Generalitat ja està treballant en una proposta de traçat que ressegueix línies ja existents i que, en els trams més sensibles des del punt de vista paisatgístic, seria subterrani.  

En qualsevol cas, el portaveu de la plataforma No a la Mat Selva, Xevi Amat, va insistir que la seva missió no culminarà fins que no es faci oficial la derogació del projecte. 

La consellera d’Acció Climàtica de la Generalitat, Teresa Jordà, va assegurar que el Govern autonòmic vetllaria perquè fos així, però la seva intervenció es va centrar sobretot a posar la lluita contra la MAT a la Selva com a model d’oposició constructiva i aglutinadora del sentiment del territori. Jordà va avisar que, inevitablement, la transició energètica modificarà el paisatge. “Però una cosa és modificar el paisatge i una altra, destrossar-lo“, va advertir, tot remarcant el compromís del seu Departament d’escoltar els municipis.
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com