Juliol 13, 2022
Per Nord-Estl Libertari
419 vistes
L'edifici ocupat es troba al carrer Mall i és de titularitat municipal. | DDG

El Sindicat d’Habitatge reclama que s’aturi el desnonament de La Surera, de Sant Feliu de Guíxols 

El Sindicat d’Habitatge de Guíxols demana a l’Ajuntament que negociï la cessió de l’edifici 

L’edifici ocupat es troba al carrer Mall i és de titularitat municipal 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Sant Feliu de Guíxols (Vall d’Aro, Baix Empordà, comtat de Girona) 13/07/2022.- Llegim al Diari de Girona que el Sindicat de l’Habitatge de Sant Feliu de Guíxols, format per un grup de persones autoorganitzades que reivindiquen l’accés a l’habitatge al municipi, va ocupar el 4 de juny l’edifici número 5 del carrer del Mall al qual va rebatejar com «La Surera». El bloc, que fins aleshores estava en desús, és propietat de l’Ajuntament, que ha iniciat els tràmits administratius per desnonar-los. 

Un dels membres del Sindicat d’Habitatge, Aniol Negre, explica que l’ocupació de l’espai respon a la necessitat urgent d’habitatge d’algunes famílies del municipi així com a la voluntat de tenir un casal des d’on el jovent del poble pugui posar en marxa iniciatives: «El Sindicat no tenia lloc on fer reunions i es va detectar la necessitat de trobar habitatge per a les famílies vulnerables. A Sant Feliu la pressió urbanística és molt gran i les famílies de classe treballadora, les famílies vulnerables i el jovent cada vegada tenim més dificultats per accedir a un habitatge digne», reflexiona Negre, que afegeix que des de fa setmanes estan treballant per habilitar l’espai perquè s’hi pugui viure. «El nostre objectiu és resistir el desallotjament. Estem treballant per recuperar l’edifici, que estava abandonat, i ara mateix hi viu un home que es dedica al sector de l’hostaleria, però no té recursos per assumir un lloguer», explica Negre. 

El Sindicat d’Habitatge ganxó ha emès un comunicat on reclamen a l’Ajuntament que «plantegi altres propostes per dotar d’espais el jovent del poble»: «Estem farts de veure com només es fan polítiques destinades al turisme. Necessitem infraestructures al servei de la classe treballadora que ens permetin avançar cap a un món on no patim cap mena d’explotació ni opressió», reivindiquen.  

Des del Sindicat d’Habitatge també afegeixen que l’ocupació ha estat ben rebuda per part de veïnes i veïns del municipi: «el dia de la inauguració vam rebre moltes felicitacions per part dels qui passaven pel carrer. Esperem que La Surera sigui la llavor de més organització al poble», afegeix Negre. El dissabte 23 de juliol preparen una tarda de portes obertes perquè tothom qui ho vulgui pugui visitar l’espai. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com