Novembre 22, 2020
Per Negreverd
361 vistes


Finalment els grans operadors de les comunicacions (Apple i Google), com era d鈥檈sperar, s鈥檋an emportat el premi de les aplicacions de rastreig, i els intents locals (nacionals) han estat un frac脿s. Com ha estat el cas, per exemple, del Regne Unit, Fran莽a i com a m铆nim 7 pa茂sos m茅s a Europa, tots ells fora de combat.

En el cas de l鈥檈stat espanyol, despr猫s de flirtejar amb altres sistemes europeus (per exemple el PEPP-PT (Pan European Privace Preserving Proximiti Tracig http://negreverd.blogspot.com/2020/04/passaports-dimmunitat-rastreig-de.html ), finalment va decidir adoptar el sistema del lobby corporatiu l鈥楢PI 鈥渘otificacions d鈥檈xposici贸 al COVID 19鈥 que segurament si mireu els ajustos la trobareu, tant per Android com per iOS.

S鈥檋a fet una prova a la illa de la Gomera, entre el 29/6 i el 31/7, amb m茅s de 3.000 participants, el govern va encarregar la tasca a la sinistra empresa INDRA per un import de 330.537鈧-

La app encara no est脿 funcional enlloc (l鈥檋an d鈥檃doptar les Comunitats) per貌 Balear i Can脿ries son candidates a ser les primeres, segons la Secretaria d鈥橢stat de Digitalitzaci贸 i Intel路lig猫ncia Artificial (SEDIA) estar脿 plenament operativa el 15 de setembre, encara que ara mateix 茅s descarregable a Google Play i a Apple Store, val a dir que per el sistema Android (el 85,5 dels tel猫fons a l鈥檈stat) s鈥檋an fet m茅s de 1.000.000 de descarregues.

Segons la SEDIA amb el sistema de rastreig mitjan莽ant app es multiplica per dos el resultat de la mateixa feina feta per rastrejadors humans, detecta el 78% dels contagis simulats i el 61 dels contagiats simulats comuniquen el contagi abans de 24 hores鈥 be, tot son flors i violes!!

Per貌 hi ha uns quants punts a tenir en conte abans de descarregar l鈥檃pp, encara que sigui per curiositat:

1.-Per Android demana tenir activada la geolocalitzaci贸, diuen que no guarden les dades per貌 la pr脿ctica habitual de les corporacions 茅s negar.

2.-L鈥檃pp, encara que no estigui activa a la teva comunitat guarda ja mateix les dades dels teus contactes, de moment 7 dies, a partir del 15 de setembre 15 dies.

3.-Com que l鈥檃plicaci贸 detecta el MAC dels aparells contactes, sols que un d鈥檈lls o una de les balises bluetooth (iBeacons http://negreverd.blogspot.com/2018/10/smart-city-geolocalitzacio-i-realitat.html ) el tingui activat quedes, de fet, geolocalitzat.

4.-De la mateixa manera que van instal路lar l鈥橝PI sense la nostra petici贸 ni el nostre consentiment, alg煤 ens pot garantir que les dades recollides no poden ser descarregades el m貌bil?.

Per tant el recomanable 茅s, no descarrega Radar COVID, utilitzar al m铆nim els smartphones, tenir normalment apagada la eolocalitzaci贸 i sempre apagat el bluetooth.

M茅s info:

http://negreverd.blogspot.com/2020/06/confinados-perpetuidad-en-la-samart.html

http://negreverd.blogspot.com/2020/06/rastrejats-com-si-fossim-peces-de-caca.html
Autor font: Negreverd.blackblogs.org