Desembre 23, 2022
Per Nord-Estl Libertari
1,570 vistes

El professorat, cridat a fer vaga els dies 25 i 26 de gener 

La nova convocatòria, promoguda per la manca d’acord sobre les retallades, coincideix amb l’aturada convocada pel Sindicat de Metges 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 23/12/2022.- USTEC-STEs ha anunciat aquest divendres la convocatòria d’una nova jornada de vaga en els centres d’educació primària i secundària els dies 25 i 26 de gener. 

La manca d’acord sobre les reivindicacions dels mestres amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, que encapçala el conseller Josep González-Cambray, ha estat el detonant de la represa de les aturades, segons han explicat les i els dirigents d’USTEC-STEs en una roda de premsa. 

Un objectiu principal dels docents és assolir un acord d’estabilitat per al personal interí, incloent-hi la convocatòria d’un concurs restringit per a aquests treballadors, i reduir el percentatge d’interins en els centres escolars. 

El passat mes de setembre, sindicats i Govern de la Generalitat van salvar amb un acord algunes diferències que havien mantingut, de manera que es van desconvocar les vagues previstes per a l’inici del curs 2022/2023. Durant el desembre, en canvi, les parts han negociat sense haver aconseguit cap acord sobre la qüestió de com revertir les retallades, que havia quedat pendent el setembre. 

Les noves aturades en l’ensenyament primari i secundari coincidiran amb la convocatòria de la vaga convocada pel Sindicat de Metges de Catalunya
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com