Maig 11, 2021
Per Nord-Estl Libertari
2,126 vistes

El ple d’ahir de l’Ajuntament de l’Escala va aprovar per unanimitat una moci贸 on es demana la regulaci贸 sobre projectes d’energies renovables abans no s’aprovin macroprojectes com el del macro parc e貌lic mar铆 Tramuntana, a la badia de Roses 

La moci贸 era presentada conjuntament per ERC, CP-PSC, En Com煤 l’Escala i PDeCAT i partia d’un text ja debatut a nivell comarcal 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L’Escala i Emp煤ries (Baix Ter, Alt Empord脿, comtat d’Emp煤ries) 11/05/2021.- Segons Canal 10 Empord脿, el ple d’ahir de l’Ajuntament de l’Escala (Baix Ter, Alt Empord脿, comtat d’Emp煤ries) va aprovar per unanimitat una moci贸 on es demana la regulaci贸 sobre projectes d’energies renovables abans no s’aprovin macroprojectes com el del macro parc e貌lic mar铆 Tramuntana, a la badia de Roses. 

Davant la proliferaci贸 de projectes d’implantaci贸 de captadors d’energia renovable, ja sigui e貌lica o solar, i la pressi贸 que aix貌 comporta sobre el territori ha fet que proliferin tamb茅 les manifestacions de les administracions locals reivindicant una planificaci贸 avui inexistent. Aquest seria el punt de partida de la moci贸 que ahir es va aprovar per unanimitat en la l铆nia de demanar que es reguli la implantaci贸 d’energies renovables abans d’autoritzar cap projecte, posant d’exemple el projecte de parc e貌lic mar铆 Tramuntana, davant la fa莽ana litoral de l’Escala.  

Perqu猫 la transici贸 energ猫tica sigui efectiva 茅s imprescindible que es faci de forma ordenada i planificada.  

La moci贸 era presentada conjuntament per ERC, CP-PSC, En Com煤 l’Escala i PDeCAT i partia d’un text ja debatut a nivell comarcal. Exposava els motius de la moci贸, Etna Estrems, portaveu d’ERC

Motius compartits per tots els grups.  

Des de CP-PSC, al govern municipal, es feia inc铆s en la necessitat que la planificaci贸 no ser脿 煤til si no s’escolta el territori. 

I per En Com煤 l’Escala, Albert Pons, demanava que cada grup municipal faci pressi贸 al seu partit a nivell territorial. 

El m茅s cr铆tic amb la moci贸 va ser el regidor de Gent de l’Escala, Carles Carl脿, apuntant que el que ahir es debatia es podria haver debatut fa anys. 

Tot i que inicialment no havia participat en la redacci贸 de la moci贸, finalment tamb茅 el PDeCAT es va sumar a la proposta. 

Completava el debat l’alcalde, V铆ctor Puga (CP-PSC), especialment cr铆tic amb la inacci贸 de la Generalitat a l’hora de planificar el territori. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com