Agost 2, 2022
Per Nord-Estl Libertari
82 vistes

El nyap d’Adif a Riells i Viabrea 

L’Ajuntament denuncia que el gestor d’infraestructures ferrovi脿ries ha tardat 14 anys en fer les obres compensat貌ries de l’impacte del tra莽at del tren d’alta velocitat, per貌 que estan inacabades i no compleixen amb la normativa 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Riells i Viabrea (la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 02/08/2022.- Llegim al Diari de Girona que any 2013 es va inaugurar el pas del tren d’alta velocitat (AVE) pel Principat de Catalunya. La instal路laci贸 del tra莽at va afectar molts municipis catalans. Davant d’aquest fet, ADIF (administrador d’Infraestructures Ferrovi脿ries) va aprovar diversos convenis de col路laboraci贸 per executar diferents millores per compensar els danys causats. 

Riells i Viabrea (la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) va ser un dels municipis afectats. Fins ara, 14 anys despr茅s, les obres no s’havien iniciat. A m茅s, l’Ajuntament es queixa del fet que les obres s’estan fent amb una execuci贸 芦molt deficient禄. 

Des de l’administraci贸 local denuncien que no han pogut col路laborar en el projecte, ni pol铆ticament ni t猫cnicament, i aix貌 es veu reflectit en el desenvolupament de les obres, les quals no solucionen els problemes ni les necessitats de la poblaci贸 local. 芦La redacci贸 d’aquest projecte s’ha fet des d’un despatx de Madrid, sense la intervenci贸 directa de l’Ajuntament禄. Amb tot aix貌, el projecte est脿 valorat en m茅s de 4 milions d’euros que 芦invertits adequadament, haguessin suposat una millora per al municipi禄. Per貌, en canvi, s’han destinat a una obra 芦mal dimensionada禄 i que 芦no s’adapta a la realitat del municipi禄. 

Segons l’Ajuntament, alguns exemples d’aquesta mala execuci贸 de les obres s贸n alguns dels carrers que s’han detallat com autopistes amb unes senyalitzacions tan grans que no hi caben a les voreres; o un sem脿for innecessari que impedeix el pas dels vianants. 

Davant d’aquesta situaci贸, l’Ajuntament de Riells i Viabrea va declarar que, les obres inacabades que no t茅 cap intenci贸 de reprendre si no es modifiquen, incompleixen la normativa vigent, tant d’accessibilitat com de seguretat vi脿ria. 

Segons el Consistori, han estat denunciant aquestes 芦defici猫ncies禄 a la direcci贸 facultativa, 茅s a dir, al mateix ADIF, per貌 la resposta que li va donar l’entitat els va sorprendre 芦ens han comentat que el nostre municipi encara ha tingut sort de disposar d’un projecte executiu previ a l’execuci贸 de les obres, mentre que en altres han estat executades sense ni tan sols disposar d’aquest document禄. 

Des de l’Ajuntament asseguren que continuaran reclamant la necessitat de que les obres es facin correctament perqu猫 compleixi la normativa i solucioni els problemes reals del municipi. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com