Octubre 5, 2022
Per Direta
968 vistes

Alts c脿rrecs de fons d鈥檌nversi贸, grans corporacions immobili脿ries, banca, empreses de serveis financers, consultores i brokers es proposen definir l鈥檈strat猫gia de futur del sector immobiliari a Europa durant una cimera internacional entre el 19 i el 21 d鈥檕ctubre. The District, que se celebrar脿 a la Fira de Barcelona, preveu rebre m茅s de 7.000 assistents i 1.200 inversors. Entre qui intervindr脿 per anticipar rendiments i riscos d鈥檌nversi贸, hi ha alts c脿rrecs de fons com Blackstone, Apollo Global Management, Stoneshield Capital, Brookfield Asset Management, Azora o Merlin Properties. Davant el que consideren una 鈥渢robada internacional contra la vida鈥, el moviment pel dret a l鈥檋abitatge, juntament amb altres col路lectius de la ciutat i sindicats, han fet una roda de premsa per reclamar la seva suspensi贸 i la no col路laboraci贸 de les administracions.

Per ara, ja s贸n 34 les entitats que s鈥檋an sumat a la campanya, entre les quals a m茅s de xarxes, grups i sindicats d鈥檋abitatge de Barcelona, hi ha els sindicats IAC, CGT i COS, aix铆 com Ecologistes en Acci贸, Extinction Rebellion i Elite Taxi. Sense donar-ne detalls, han anunciat que el dia que arrenca The District, el 19 d鈥檕ctubre, tindr脿 lloc una jornada de lluita que arrencar脿 a l鈥橦otel Catalonia de la pla莽a Espanya, a les nou del mat铆.


El pes de Blacsktone

El fons d鈥檌nversi贸 estatunidenc tindr脿 una pres猫ncia destacada durant The District a trav茅s d鈥檌ntervencions de Michael Swank, director de compres a Europa; Eduard Mendiluce, conseller delegat d鈥橝nticipa i Aliseda; Miguel Acosta Ram铆rez, General Counsel d鈥橝nticipa; i Juan Pbalo Vera, director general de Testa Home. Blackstone 茅s un dels fons inversor m茅s importants del m贸n i, a trav茅s d鈥檜na teranyina de societats filials, tamb茅 茅s el propietari d鈥檋abitatges de lloguer m茅s gran del conjunt de l鈥橢stat espanyol, com va destapar la Directa. A Catalunya en concentra 5.550, el 73 % dels quals estan buits segons el registre de la Generalitat.

Aprofitant el buit que ha deixat el sal贸 Barcelona Meeting Point -que no s鈥檋a celebrat des del 2020 i no preveu fer-ho fins al 203-, The District deixa de banda les immobili脿ries petites i mitjanes per centrar-se en els grans inversors. Segons fonts de l鈥檕rganitzaci贸, l鈥檈sdeveniment pret茅n 鈥渞eunir les principals empreses de capital que operen a Europa per debatre com enfocar el capital durant el darrer trimestre de 2022 i el 2023, avan莽ar megatend猫ncies鈥. Afegeixen que alhora defensen un rendiment econ貌mic amb 鈥渃riteris ESG鈥, que fan refer猫ncia a factors ambientals, socials i govern corporatiu.

Segons fonts de l鈥檕rganitzaci贸 Nebext, l鈥檈sdeveniment pret茅n 鈥渞eunir les principals empreses de capital que operen a Europa per debatre com enfocar el capital durant el darrer trimestre de 2022 i el 2023, avan莽ar megatend猫ncies鈥

Per貌 la realitat que pateixen les inquilines de molts dels grans propietaris que acudiran a The District no s鈥檃justa a 鈥渃riteris ESG鈥. Diversos col路lectius d鈥檋abitatge han denunciat reiteradament que les empreses de Blackstone apliquen el mateix patr贸 a les llogateres: no renovar contractes i expulsar-les. A m茅s, dues filials del fons d鈥檌nversi贸, Testa Homes i Albirana, formen part del redu茂t grup fundador del lobby de la patronal immobili脿ria Asval -present a The District-, que s鈥檋a expressat amb contund猫ncia contra la llei d鈥檋abitatge espanyola, argumentant que 鈥渧ulnera la Constituci贸 espanyola, atempta contra el dret a la propietat privada i fomenta l鈥檈conomia submergida en el mercat del lloguer鈥. Azora tamb茅 ha estat objecte de den煤ncies per part del moviment pel dret a l鈥檋abitatge, ja que, a trav茅s de Lazora, ha intentat apujar els lloguers fins a un 80% i introduir un seguit de cl脿usules que el Sindicat i el Col路lectiu Ronda consideren il路legals i han portat davant la just铆cia. Pels col路lectius que s鈥檕posen a The District, fons i grans inversors estan 鈥渁temptant contra el ve茂nat鈥 i 鈥渘o s贸n benvinguts鈥.

The District est脿 organitzat per Nebext, una empresa organitzadora d鈥檈sdeveniments focalitzats en la xarxa, el coneixement i les oportunitats de negoci. Dirigida per Albert Planas i administrada per Jordi Deulofeu Xicoria, Nebext ha tirant endavant firs com Rebuild a Madrid, de construcci贸 residencial, el Congr茅s de turisme a Sevilla Tourism Innovations Summit o la fira Food for Future del sector alimentari a Bilbao.

En aquesta ocasi贸, la persona triada per liderar l鈥檈sdeveniment The District 茅s Juan Velayos, qui va ser consell delegat de la promotora Neinor, de Renta Corporaci贸n i responsable immobiliari de PwC, i actualment, lidera JV20 Investment & Advisory. El mes de juny, en un congr茅s a Madrid, va subratllar que la cimera d鈥檕ctubre a Barcelona ha de contribuir a fer que 鈥淏arcelona torni鈥 i que aquests esdeveniments serveixen per 鈥渁ccelerar el flux de negocis鈥. Els grans finan莽adors de la cimera hi ha Aedas Homes, Aliseda, anticipa, CBRE, Colonial, Deloitte, Servihabitat, Merlin Propertires, JLL, Neinor, Testa i Masteos. La Fira de Barcelona que l鈥檃collir脿, est脿 presidida per l鈥檃lcaldessa Ada Colau i vicepresidida pel conseller d鈥橢mpresa i Treball, Roger Torrent.
Autor font: Directa.cat