Setembre 29, 2022
Per Nord-Estl Libertari
208 vistes

El Jutjat aprecia traïdoria en l’apunyalament de Santa Coloma de Farners i sosté que volia matar la víctima 

La causa inclou una segona víctima, que va declarar que també va rebre una ganivetada per part del detingut, ja que va patir una ferida lleu al braç 

Avui hi ha hagut al municipi una concentració antifeixista de rebuig a les ganivetades 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Santa Coloma de Farners (les Guilleries, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 29/09/2022.- Llegim al Diari de Girona que segons el Jutjat l’empresonat per l’apunyalament a un jove fora del Pavelló de Santa Coloma de Farners (les Guilleries, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) la matinada de dissabte va perpetrar els fets amb la intenció de matar la víctima, i no pas lesionar-la. L’atac va ser perpetrat amb traïdoria i no va deixar cap oportunitat a la víctima per defensar-se. El Jutjat d’Instrucció Núm. 3 de Santa Coloma de Farners justifica amb aquesta contundència l’entrada a presó provisional i sense fiança de l’individu. 

Els tres detinguts per l’agressió que va acabar amb un jove d’Arbúcies i de família d’origen senegalès ingressat a l’Hospital Josep Trueta de Girona amb dos ganivetades al tors van passar a disposició judicial el dimarts. El jutge va resoldre acordar pel que considera l’autor de la punyalada presó provisional per temptativa d’assassinat, i va deixar en llibertat els altres dos detinguts, tot i que amb l’obligació de comparèixer setmanalment al Jutjat i de no poder-s’hi acostar a la víctima a més d’un quilòmetre. 

La causa està oberta per un delicte d’assassinat en grau de temptativa. La interlocutòria difosa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no recull el delicte d’odi que també li atribuïen els Mossos d’Esquadra. 

Els fets van passar la matinada de dissabte a la zona del Poliesportiu dels Saioners, on se celebrava la festa major. L’auto recull que del relat construït a partir dels diversos testimonis se’n desprèn que hi va haver una discussió baralla entre el grup dels detinguts i el de les dues víctimes. No queda clar qui va iniciar la baralla, però en el moment final els tres detinguts i les dues víctimes hi van participar. 

Llavors, segons explica la interlocutòria, la víctima que va rebre la punyalada al tors s’havia de barallar a cops de puny amb l’acusat, i en un primer moment es van dirigir alguns cops de puny que no van tocar-se. “De sobte, sense que la víctima s’ho esperés, l’acusat va ferir-la amb un ganivet“. La víctima no s’ho esperava, i de fet va declarar que si ho hagués sabut “hauria marxat corrents“. Els dos altres detinguts, de fet, també van declarar que no sabien que anava armat. La víctima no es va poder defensar d’aquest atac “sobtat“, i ho prova que no va rebre marques de defensa als braços. La traïdoria és més que evident“, rebla el jutge. Aquest intent de matar de forma “sobtada” justifica la imputació per temptativa d’assassinat en comptes d’homicidi, que té penes més baixes. A més, el jutge instructor creu que la gravetat de les ferides, justifiquen que la possible pena que se li imposi (entre els 7 i els 15 anys de presó), es mogui a partir de “la part alta de la forquilla.   

Presó provisional justificada 

En la interlocutòria de presó, el jutge sosté que hi ha prou indicis per acordar aquesta mesura cautelar pel detingut. En primer lloc, recorda la gravetat de la ferida que va rebre la víctima al tors, d’uns 5 o 6 centímetres. Sobre l’autoria dels fets, manifesta que l’imputat n’és el responsable “sense cap dubte“. Ho justifica per les diligències que s’han practicat, que ja conformen el “gruix” de la prova, on diversos testimonis, tant en declaracions com en rodes de reconeixement, han reconegut el detingut com a autor. La causa inclou una segona víctima, que va declarar que també va rebre una ganivetada per part del detingut, ja que va patir una ferida lleu al braç

El mateix acusat no ha negat els fets, però segons la seva versió, va actuar en legítima defensa, una tesi que el jutge descarta perquè “no era l’única via per repel·lir l’agressió“, i perquè no va fugir fins després de la ganivetada. Tampoc es creu que hagués consumit drogues, un extrem que no ha estat acreditat i que de fet ha estat negat per alguns testimonis. Per últim, conclou que l’elevada pena a la qual s’enfronta (entre 7 i 15 anys de presó) fa que hi hagi un risc “molt elevat” de fuga, ja que a més, tampoc té un arrelament important. 

Avui hi ha hagut al municipi una concentració antifeixista de rebuig a les ganivetades. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com