Gener 23, 2021
Per Ateneu Enciclopedic Popular
151 vistes

el hombre que pens贸 en matar Pedro Mas de Val贸n La Novella ideal 3659

Mas Valois fou un periodista y anarquista que ja abans de la revoluci贸 escrivia i col路laborava amb el moviment llibertari , com aquesta i altres novel路les Ideals, per貌 avui volem destacar-hi el seu paper a la clandestinitat i la resist猫ncia , primer a una trobada a Burdeos amb Diego Camacho i altres.

Per貌 aqu铆 cal rescatar-hi la hist貌ria de clandestinitat  amb el Ple de La CNT dit de les Planes per貌 que en realitat es celebra dins  un Bar del carrer San Ramon de Barcelona  que hi havia una penya Taurina fou el 2 de octubre de 1943,

ell va ser un dels escollit per formar el Comit猫 regional de la CNT de Catalunya juntament amb Josep M陋 Follos,  Vicente Puerto i Carretero, . L鈥橝ny 1944 conjuntament amb Helios G贸mez i un impressor anarquista que es deia  Soto editaren 8 n煤meros de Solidaridad Obrera  abans no foren detingut al desembre de 1944 al carrer San Ramon molt aprop del Bar a dalt esmentat.

desfruiteu de la lectura
Manel Aisa
sisplau col鈥abora amb l鈥橝teneu Enciclop猫dic /Centre de Documentaci贸 Hist貌ric Social
necessitem la teva col鈥aboraci贸 per fer una entitat culturalment i socialment amb car脿cter per donar contingut a totes les iniciatives amb determinaci贸.
col鈥abora tant econ貌micament com aportant els teus projectes.
fes-te鈥檔s soci de l鈥檃teneu enciclop猫dic pots fer un ingr茅s al numero de compta corrent de l鈥檃teneu enciclop猫dic, Centre de Documentaci贸 Hist貌ric Social  ES64 2100 0795 1502 0010 3308
recorda que com a Centre de Documentaci贸 Hist貌ric Social celebrem el 44 aniversari
i com ateneu enciclop猫dic 119 anys.
Manel Aisa P脿mpolsAutor font: Ateneuenciclopedicpopular.org