Maig 5, 2021
Per Nord-Estl Libertari
2,047 vistes

El grup municipal Gent de l’Escala vol més informació abans d’opinar sobre el macro parc eòlic marí de la badia de Roses  

Les diferents formacions polítiques presenta en l’Ajuntament de l’Escala van dient la seva respecte el parc eòlic marí Tramuntana projectat a la badia de Roses. Gent de l’Escala demana més informació sobre les previsions d’impacte al territori abans de posicionar-s’hi 

L’alcalde de l’Escala (PSC-PSOE), també tira pilotes fora en aquesta qüestió mentre considera que “s’haurà de fer alguns sacrificis” en la implantació de les energies renovables  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L’Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d’Empúries) 05/05/2021.- Segons Canal 10 Empordà, el grup municipal del Consistori escalenc Gent de l’Escala no es posicionarà sobre el macro parc eòlic marí fins tenir tota la informació sobre el possible impacte al territori i poder sospesar els pros i contres. Des de Gent de l’Escala s’entén que el camí cap a les energies renovables no es pot discutir i que en un moment o altre s’ha de fer el pas endavant, un pas però vinculat a una decisió que tingui en compte a tothom.  

El regidor Carlà, a l’oposició, ho va comentar al programa La Casa de la Vila de Canal 10 Empordà d’ahir dimarts, on entre d’altres temes també parla de la situació actual del comerç i dels efectes de la pandèmia de covid-10. Creu que l’estiu serà molt bo a nivell del comerç local. 

Ben aviat farà dos anys de l’inici de legislatura municipal amb dos anys més per davant. Tot i que les valoracions es faran més endavant, una cosa està clara. El programa La Casa de la Vila s’estrena els dimarts a les 8 del vespre i es pot seguir en diverses re-emissions, disponible també a la carta a [www.canal10.cat].  

Segons puntualitza la Redacció de Tramuntana Vermella Mail, el grup  

Gent de l’Escala ha estat una candidatura escindida del grup de l’Escala d’ERC, que es presentà a les eleccions municipals sota el paraigua del partit Federació d’Independents de Catalunya (FIC).  

La Federació d’Independents de Catalunya és un espai polític creat en 1995 per l’acolliment d’aquelles candidatures que no s’encasellen en un determinat partit polític. Té per objectiu, doncs, agrupar els regidors electes per agrupacions d’electors i partits locals o comarcals. En el cas de Gent de l’Escala hi va haver un primer intent de buscar un altre paraigua nacional català que finalment no collar.  

Víctor Puga, alcalde de l’Escala, a Empordà.info 

El passat divendres, al programa l’entrevista dels lectors d’Empordà.info, l’alcalde de l’Escala, Víctor Puga (PSC-PSOE), afirmà –a diferència de l’opinió del regidor Bofill,  representant del grup municipal del PSC, en el programa La Casa de la Vila en que el macro parc eòlic marí Tramuntana era pràcticament fet– afirmà     

que encara que el projecte del parc eòlic marí a la badia de Roses  sigui un problema no solament paisagístic, també ambiental, “som conscients que el territori haurà de fer algun sacrifici“, tot hi que proposa “una planificació territorial i la definició d’un model energètic de país” a l’Estat i a la Generalitat.
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com