Octubre 15, 2021
Per Nord-Estl Libertari
127 vistes


El grup municipal d’ERC denuncia que l’Ajuntament de Escala, governat pel PSC, no ha bonificat l’ocupaci贸 de via p煤blica malgrat la pand猫mia 

Del grup d’ERC s’acusa l’equip de govern municipal de mentir 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L’Escala i Emp煤ries (Baix Ter, Alt Empord脿, comtat d’Emp煤ries) 15/10/2021.- Llegim al portal El Geri贸 Digital que els comer莽os i bars i restaurants de l’Escala (Baix Ter, Alt Empord脿, comtat d’Emp煤ries) han rebut aquesta setmana les cartes de liquidaci贸 de la taxa d’ocupaci贸 de via p煤blica d’aquest any reclamant la liquidaci贸 del 100% de l’impost, sense ni rebre un euro en bonificacions. 

Des del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) s’ha insistit durant tot aquest any en la necessitat de tenir en compte les circumst脿ncies excepcionals que han viscut, sobretot, els establiments de restauraci贸; amb confinaments perimetrals, restriccions d’aforament, d’horaris, de limitaci贸 de grups… aix铆 com tamb茅 les botigues de zones tur铆stiques, com per exemple les del passeig de Riells, que han hagut de tancar les seves portes durant tot l’estiu a les 22:00h en comptes de a les 24;00h, un horari que ha redu茂t els ingressos. “Ja abans de l’estiu vam advertir que calia anunciar amb temps quin seria el tracte que es faria a tots els establiments que paguen OVP per aquest any i vam demanar que es mantinguessin les bonificacions de l’any passat” ha dit la portaveu d’ERC a l’Ajuntament Etna Estrems. 

Tal com han fet la majoria de municipis de la comarca, entre ells Figueres, Castell贸 d’Emp煤ries, Roses i Llan莽脿, el grup municipal d’ERC ent茅n que calia mostrar empatia amb la situaci贸 de l’economia local i fer costat a tots aquells negocis que, malgrat l’any i mig llarg de pand猫mia de covid-19, han continuat la seva activitat donant vida al municipi. “Liquidar el 100% de l’impost d’ocupaci贸 de via p煤blica al路legant que ‘l’estiu ha estat molt bo’ 茅s no con猫ixer gens la realitat econ貌mica de les empreses del poble“, ha manifestat Estrems. Aquest 2021 i el final de 2020 s’ha viscut entre restriccions diverses que, per molt que s’hagi treballat durant l’estiu, no compensen ni de llarg els esfor莽os econ貌mics del sector que en molts casos va contraure deute per tirar endavant l’activitat. 

Tants anys de govern socialista han allunyat molt les decisions pol铆tiques de la realitat del carrer. Sembla impossible que hi hagi tan poca dist脿ncia f铆sica entre la pla莽a de l’ajuntament i la platja de les Barques, per exemple, i hi hagi tant铆ssima dist脿ncia emocional“, afegeix la portaveu del grup municipal d’ERC. “El govern, un cop m茅s, fa pol铆tica tancat en un despatx, entre quatre parets i a茂llat de la realitat, sense ni tan sols, mirar per la finestra“. 

En el ple de l’Ajuntament del passat 4 d’octubre, a m茅s, el grup d’ERC  va demanar al govern municipal quina decisi贸 havia pres sobre el tema de l’ocupaci贸 de via p煤blica i la regidora de Turisme va dir que encara no havien pres cap decisi贸. El mateix dia 6 d’octubre alguns restaurants rebien les cartes de pagament amb el 100% de l’import a pagar, “demostrant que el govern no va dir la veritat a l’oposici贸 en aquell ple i que la decisi贸 no nom茅s estava presa, sin贸 que estava fins i tot executada“, han reblat. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com