Octubre 21, 2021
Per Nord-Estl Libertari
142 vistes


El Grup de Dones de la Bisbal organitza les jornades Les bruixes, dones sàvies perseguides 

Els dies 22, 23 i 24 d’octubre es realitzaran diverses activitats al Teatre Mundial organitzades per l’entitat juntament amb l’Ajuntament i el XAC 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL La Bisbal d’Empordà (Gavarres, Baix Empordà, comtat de Girona) 21/10/2021.- Segons Ràdio Capital de l’Empordà, el Grup de Dones de la Bisbal ha organitzat les jornades Les bruixes, dones sàvies perseguides pels dies 22, 23 i 24 d’octubre. L’objectiu és dignificar la memòria de les víctimes mortes com a “bruixes” i relacionar-ho amb l’actualitat. Les activitats compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà (Gavarres, Baix Empordà, comtat de Girona) i la Xarxa d’Arxius Comarcal del Baix Empordà

Divendres 22 es farà la presentació de les Jornades amb l’acte Dones, bruixes, feminicidis: història i actualitat a càrrec del mateix Grup de Dones de la Bisbal a les 20 hores. 

Dissabte a les 10:30 hores hi haurà la xerrada Una visió de la bruixa des del segle XIX francès a càrrec d’Anna-Maria Corredor Plaja, traductora del llibre La bruixa de Jules Michellet.  

Més tard a les 12 hores, se’n durà a terme una altra impartida per Pau Castell Granados, doctor en Història Medieval, sobre la cacera de bruixes a Catalunya i les “bruixes” empordaneses.  

A la tarda, hi haurà la projecció de la pel·lícula AQUELARRE dirigida per Pablo Agüero a les 19 hores. 

Per últim, el diumenge hi haurà un concert d’estrena on Isabel Vinardell & Isabell Laudenbach presentaran el seu nou disc Diëresis al Teatre a les 12 hores del migdia. Les entrades es poden adquirir a taquilla per 8 euros o anticipada per 6 euros a través de la pàgina web: [labisbal.koobin.com/dieresis]. 

Les bruixes estigmatitzades com a dolentes 

Les jornades volen revisar la nostra història col·lectiva europea, reclamar justícia per les víctimes de les caceres de bruixes i recuperar i dignificar la seva memòria. A més, busquen ampliar la perspectiva que es té envers la situació de milers de dones perseguides i mortes per “bruixes” en l’actualitat. 

La presidenta de l’entitat, Marina Puig, ha explicat les activitats que es realitzaran durant el cap de setmana i també perquè han decidit recuperar la memòria de les víctimes mortes com a “bruixes“. 

Les bruixes sempre s’han concebut com a persones dolentes, per això els actes també volen visibilitzar com les dones sabies han sigut perseguides al llarg dels segles. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com